Hoppa till sidans innehåll

Att vara coach i Eos


I IK Eos finns det c:a 50 coacher som är aktiva i de 25-30 träningsgrupper vi har, alltifrån elitlagen (herrar och damer) till bollkul för 1-4 åringarna. Vi behöver kontinuerligt nya coacher och vi vill helst ha flera coacher på varje träningsgrupp. Det finns alltså plats för dig som vill hjälpa till och coacha i Eos.

De yngsta grupperna har ett träningspass i veckan och spelar match (Easy Basket) ungefär en gång i månaden. De äldre tränar mer, upp till 4 gånger/vecka och spelar match nästan varje helg. Det krävs alltså mer tid för att coacha ett äldre lag.
 
Du kan antingen vara head coach (och ha huvudansvaret) eller vara assistent coach (och assistera head caochen). Du kan också välja att vara lagledare, vilket innebär att du tar mer ansvar för det som inte händer på själva basketplanen, vilket är lika viktigt. Denna roll kanske passar dig som  vill bidra, men inte känner att du vill eller kan jobba på planen. Vilken roll du vill ta beror på ditt intresse, engagemang, möjlighet att lägga ned tid, kunskap, erfarenhet och vilka behov som finns för tillfället.

Vi vill att alla coacher i Eos utvecklas som ledare och basketcoacher. Det finns en rad utbildningar som du kan gå för att lära dig mer. Inom föreningen har vi varje år coachträffar, där du har möjlighet att utveckla dig som coach. Det finns också en hel del kunnande hos de andra coacherna. Hör med kansliet, så kan du få tips på vem i föreningen som kan hjälpa dig att bli bättre. Givetvis kan du själv ta kontakt med någon av de andra coacherna. Kontaktuppgifter till coacherna hittar du i fliken till vänster.  

För alla coacher i Eos är det viktigt att känna till, acceptera och följa våra värderingar Respekt, Energi och Lärdom, som finns beskrivna i Eos Lilla Gröna.

Är du intresserad av bli coach i Eos, eller vill veta mer om vad det innebär, hör av dig till kansliet 046 – 15 94 94 eller This is a mailto link.


Uppdaterad: 2015-05-06 11:10
Skribent: Fredrik Hillerborg

Euro-Finans

 

 

Elite Hotel IdeonSkånes Basketbollförbund

 

Riksbyggen
Actic Lund
Spalding
u95jci4jckufvpq0nhjy

teamsportia
melle190


basket24_logo


SBBKlogoss

Postadress:
Eos Lund BF - Basket
Arkivgatan 32, Hallbokning: 046-159494
22359 Lund

Kontakt:
Tel: 046-159494
Fax: 046-125550
E-post: This is a mailto link

Se all info