Hoppa till sidans innehåll

Om Eos fritidsklubb


 


Eos fritidsklubb är fristående och bedris i privat regi av IK Eos. Vi har plats för 60 barn.

Vi disponerar idrottshallen/hallarna varje dag mellan 1 - 2,5 h, ibland mer. Där vi testar på alla möjliga olika idrotter och lekar. Vi arbetar mycket med frihet under ansvar och har ständigt pågående dialoger med barnen för att stärka de i deras personliga utveckling. Vi har hög personaltäthet vilket gör att vi har möjlighet att se och finnas till för alla barnen. Verksamheten anpassas efter den aktuella gruppen och de individer som är här och barnen har stor möjlighet att själva påverka.

 

”EOS fritidsklubb fyller en viktigare funktion än någonsin.

I takt med att dataspel och andra stillasittande aktiviteter tar allt mer plats i barnens liv känner vi att EOS fritids fyller en stor funktion för barnen. Det är en väl dokumenterad sanning att fysisk aktivitet underlättar inlärningen hos barn (och vuxna). Det handlar helt enkelt om vilka vanor som skapas för dagens barn.  Det är där EOS-fritids fyller en mycket viktig funktion. Efter skolarbetet tar de fysiska aktiviteterna vid. Men EOS fritids nöjer sig inte bara med detta. Till vår glädje ser vi att EOS även arbetar mycket med barnens självkänsla, vikten av kamratskap, sociala förmågor, socialt samspel m.m. Personalen på EOS fritids uppvisar ett fantastiskt engagemang inför sitt arbete med barnen och EOS fritids är därmed ett föredöme för hur ett fritids ska fungera och verka. Både för barn och för föräldrar.”

                                                – Per, förälder till ett barn på Eos fritidsklubb.En dag på fritidsklubben kan se ut så här: 
13:00 Fritidsklubben öppnar

13:30 Barnen kommer efter skolslut då de pysslar, umgås, äter frukt och har fri lek. Är hallen ledig får de även vara i den. När det är dags för mellanmål är det även dags att lägga undan mobiler m.m. för dagen.

15:10 serveras det ett mellanmål som barnen får vara med att planera och tillaga. Vi erbjuder "dagens mellis" samt yoghurt, musli och knäckebröd.


ca16:00-17:00 erbjuder vi en till två olika organiserade aktiviteter. Aktiviteten varieras mellan saker som tränar barnens styrka, rörlighet, kondition, samarbete och koordination samt främjar deras påhittighet och ser till att de får ha roligt. Detta kan vara bollsporter, lekar, aktiviteter med redskap, stafetter, samarbetsövningar, pyssel, spel m.m. Målet med aktiviteten är förutom att barnen ska röra på sig och ha roligt, att de ska lära känna sig själva och varandra bättre och skapa en bättre samhörighet i gruppen.

Efter aktiviteten spelar barnen sällskapsspel, läser, bygger lego och har fri lek.

18:00 Stänger fritidsklubben

Under loven har vi oftast aktiviteter på förmiddagen och utflykt på eftermiddagen. En gång per termin har vi övernattning.


Fritidsklubben bedrivs i regi av IK Eos basketklubb och man blir automatiskt medlem i klubben. Vi är belägna i Eoshallen på Arkivg. 32. 

 

Är du intresserad av att börja på Eos fritidsklubb? 

Är du intresserad så är du välkommen att komma och prova på en dag och delta i vår verksamhet, men kontakta oss först för att boka in en dag. Vill du sätta upp dig i vår kö? Anmäl dig i så fall till vår kö här: http://www.eoslund.se/Fritidsklubb/Anmalan/.

Jenny Björkman
0733-36 94 87

This is a mailto link

Uppdaterad: 2017-08-03 09:02

Euro-Finans

 

 

Elite Hotel IdeonSkånes Basketbollförbund

 

Riksbyggen
Actic Lund
Spalding
u95jci4jckufvpq0nhjy

teamsportia
melle190


basket24_logo


SBBKlogoss

Postadress:
Eos Lund BF - Basket
Arkivgatan 32, Hallbokning: 046-159494
22359 Lund

Kontakt:
Tel: 046-159494
Fax: 046-125550
E-post: This is a mailto link

Se all info