Hoppa till sidans innehåll

Framgång för Eos ungdomar

2017-05-15 12:17
Vilken säsong det har varit för Eos ungdomslag! Än ska vi inte summera säsongen men i år har vi haft enorma framgångar för våra lag. Helgens USM och RM finaler var inget undantag.
  • Uppdaterad: 2017-05-15 12:27

Pojkar 02 som under hösten tog ett jättehopp upp och började vinna matcher som man aldrig gjort förr var först ut i helgen. Semifinalen mot Hammarby var på pappret en nästan omöjlig uppgift. Eos förlorade bara för en månad sedan med 40 poäng mot samma lag. Men det var ett Eoslag som trivdes med att vara "underdogs". Killarna rivstartade med en snabb ledning men sen var det tufft. Bollarna ville inte i och man fick slita hårt både i anfall och försvar för att inte Hammarby skulle dra ifrån. Och som man slet...Theo tog returer, Jacob stoppade enkla skott i defense, Hannes hade minst en spelare innanför tröjan varje gång han skulle ta upp bollen, August och Elliott fick i bollar när vi som mest behövde det och Filip fick slita enormt för varje skott samtidigt som det var extremt hög ljudnivå i hallen från bägge läktarsidorna. Hammarby drog ifrån men det här laget ger sig inte och så stod vi där med 1 min kvar och Eos i ledning med 3 poäng. Tyvärr så räckte det inte i sista minuten och det blir tillslut förlust. Visst ska man vara besviken efter matchen men aldrig att man skulle kunna trott detta innan säsongen börjar.

I söndagens bronsmatch mot Malbas så var man med från början till skillnad mot derbyt i förra omgången. Nu startar man matchen i ett helt annat tempo och nästan punkterar matchen första två minuterna. Med 20 poängs ledning i halvlek och en bra start i tredje perioden så är matchen över. Filip Skobalj med helt vansinniga stats i helgen blir uttagen till All Star laget.

Att P02 med två "nya" spelare i Filip och Hannes hade en chans på detta kanske en del trodde på innan säsongen. Men hela laget har tagit flera kliv framåt under året och när man trodde att det började plana ut lite visar laget att det fanns en nivå till under final 4. Visst är det mer att jobba på både individuellt och som lag, men för att gå hela vägen redan denna helgen så hade det bara krävts lite mer erfarenhet av jämna, tuffa matcher. Killarna och coacherna skall vara väldigt stolta över vad de åstadkommit, vila några dagar och sen ini hallen för att träna.

Flickor 00 har ju varit med länge på denna nivån och inför helgen var det nog mest guld som fanns framför alla spelare. Då är det inte alltid lätt att gå in till en semifinal som man bara ska vinna, dessutom mot ett lag som man aldrig spelat mot förr. Semifinalen mot Luleå var krampaktigt i tre perioder. Det blev en ryckig match med korta anfall, många missar och stundtals väldigt högt tempo. Cassandra, Felicia och Julia fick slita hårt mot Luleås press hela matchen samtidigt som Sara hade nästan punktmarkering. Då behöver man lite lugna spelar och fram kliver Besa och Hedda, tar returer, håller i bollen och ser till att rätt spelare får bollen. Och man behöver någon som stoppar bollen i korgen - Stina för en supermatch mer tunga treor när inget funkar och flera "and1's" när det står och väger. Tillslut är det dock inget snack, Eos drar ifrån i sista perioden och vinner med 20.

Finalen mot Södertälje är en repris på förra året men det blir en helt annan match. Det är Sveriges två bästa lag som gör upp om guldet och det är jämnt precis hela matchen. Sista perioden är vansinnigt jämn och Eos får lägga all sin kraft på att stoppa Frida Olsson samtidigt som SBBK sliter med Felicia Dourva. Sara sätter en layup och Felicia ett skott för ledning med 30 sek kvar med Södertälje utjämnar och tar det till förlängning. Det fortsätter att vara jämnt precis hela tiden och det är nog många av oss som känner att Heddas tvåa som ger 67-66 med 30 kvar ska räcka men Patricia Elias ville något annat och avslutar matchen på signalen och Eos tar silvret i år igen.

Visst är det surt för tjejerna men man gör en riktigt bra match där det är små marginaler som skiljer - laget har mantrat Stolta men inte nöjda sen de var små...låt oss fortsätta med det. Stina Karlsson gör en riktigt bra helg och blir välförtjänt uttagen till All Star.

En kul baskethelg med stora Eosframgångar, vi vinner ett silver och ett brons och visar att Eos är en faktor i Svensk ungdomsbasket. Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en bra insats. Nu ska vi vila några dagar och sen avsluta säsongen med olika turneringar innan vi summerar året.

Skribent: Per Berntson

Euro-Finans

 

 

Elite Hotel IdeonSkånes Basketbollförbund

 

Riksbyggen
Actic Lund
Spalding
u95jci4jckufvpq0nhjy

teamsportia
melle190


basket24_logo


SBBKlogoss

Postadress:
Eos Lund BF - Basket
Arkivgatan 32, Hallbokning: 046-159494
22359 Lund

Kontakt:
Tel: 046-159494
Fax: 046-125550
E-post: This is a mailto link

Se all info