29 November

Herrlaget möter Alvik
– bäddat för en rysare

På lördag (2/12) klockan 14.30 spelar Herrar elit den näst sista hemmamatchen före jul. Laget tar emot legendariska klubben Alvik från Bromma. Vi väntar oss en riktig rysare.

Alvik är sannerligen ingen nykomling i basketsammanhang, utan en klubb som började med världens bästa sport redan på 1950-talet. Under 1970- och 1980-talen knep Alvik en lång rad guld och silver i SM. Numera har klubben även en bred och välorganiserad ungdomsverksamhet. Det är ingen slump att landslagsspelare som Klara Lundquist och Ludvig Håkanson kommer från Alvik. Damlaget spelar i Basketligan och herrarna i Superettan.

Flera kvalitetsspelare

Alviks herrlag ligger snäppet efter Eos i tabellen, men med färre spelade matcher. Richard Hartman, Anton Miller och Anton Julin är kvalitetsspelare sedan många år i Superettan, och Papy N'diaye har vi sett många gånger i Eoshallen under hans sejour i Trelleborg.

– Alvik är ett bra lag, men har kanske inte riktigt fått ut allt ännu och det måste vi vara beredda på. Samtidigt har vårt lag spelat ett par matcher där vi har gjort tre riktigt bra perioder. Vårt mål är därför att spela bra hela matchen och förhoppningsvis ta två poäng på hemmaplan. Vi har haft lite sjukdom i laget och Tahe Mahmood dras med en skada, men i övrigt är killarna redo för att ge allt på lördag, säger Eos coach Jovan Zdravevski.

Det kommer även att spelas RM PU15 i Eoshallen i helgen, så det finna all anledning att göra ett besök. Mer info om RM kommer inom kort.

Kom till Eoshallen och heja!

Alla nyheter