05 February

Derby i Superettan
– Eos tar emot Malbas

När det är derby i Eoshallen hettar det alltid till lite extra. Historiskt möts Eos och Malbas säkert lika många gånger som svensken och dansken – och även om slaget vid Lund 1676 var i blodigaste laget hoppas vi att Lund tar hem segern i onsdagens derbybatalj.

Superettan är den näst högsta serien i Sverige och en serie där lag från hela landet möts, de främsta siktar på att kvala till Basketligan. Bra prestationer och spelarutveckling är en annan aspekt och i Superettans lag finns gott om spelare med bra förutsättningar och då är det bra att spela matcher med hög kvalitet. Både Eos och Malbas är två sådana lag, där spelarutveckling är betydelsefull – men när det är Superettan och derby spelar känslorna in i allra högsta grad. Vi tror på en riktigt spännande och kul match!

Derby: Eos–Malbas

Kasper Hagberg har gjort bra ifrån sig och han har fått stort ansvar i Malbas under säsongen. Även Gustav Claesson har varit högprocentig från golvet och han är den som i snitt kniper flest returer för laget. Amerikanen Jermelle Fraser har utgått från Malbas och kommer inte att spela mer denna säsongen.

I Eos lag gjorde Johan Aasa debut i lördags och visade att han kommer att vara med och slåss om speltid. Tahe Mahmoud och Filip Skobalj spelade U-SM och det var ju inte så tokigt för Eos HU19 som vann alla matcher i helgen och gick vidare till omgång 3. Både Tahe och Filip gjorde mycket bra ifrån sig och de är säkert extra taggade att spela på annan nivå efter helgen. Det blir alltid energirikt och spännande när Eos tar emot Malbas.

Varmt välkomna till Eoshallen på onsdag och slaget vid Lund!

Alla nyheter