04 October

Dubbelmöte
i Eoshallen

På lördag 6 oktober är det dags för säsongens första dubbelmöte i Eoshallen. Först ut är herrlaget som kl.14.30 möter Fryshuset i en tidig seriefinal!

Eos herrar har inlett säsongen på ett mycket bra sätt och tagit två raka segrar, mot Trelleborg hemma och mot Luleå Steelers borta. Motståndarna Fryshuset har om möjligt imponerat än mer, genom att också vinna sina två inledningsmatcher, i derbyt mot Alvik och en 50-poängsseger mot förväntade mittenlaget Högsbo.

Atletiska spelare i Fryshuset

Fryshuset har en lång rad ungdomslandslagsspelare i sin laguppställning och laget spelar publikvänligt med många atletiska och spänstiga lirare. Det blir en uppgift för Christoffer Henriks killar att ta hand om returtagningen under båda korgarna.

Eoslaget har ju en del nya spelare inför säsongen och det verkar som att kompletteringarna snabbt har kommit in i gruppen och coach Christoffer ser med tillförsikt fram emot lördagens match.

Kl. 17.00 är det dags för damerna att möta Mark Basket. Damlaget som bara har spelat en match, och den förlorades på hemmaplan med 3 poäng mot Norrköping Dolphins. En förlust som inte coach Kevin Taylor Lundgren var glad för.

Coachen vill vinna

– Vi borde vunnit mot Norrköping, men om man gör så mycket misstag som vi gjorde, både offensivt och defensivt, så förlorar man säger Kevin och fortsätter: Vi har tränat bra sedan förra helgen och ser fram Mark-matchen, vi vill absolut inte släppa in så mycket som 75 poäng, då är det svårt att vinna.

Mark har spelat i Basketligan Dam i många år och bygger huvudsakligen sitt lag med egna produkter och spelare från närområdet, kryddat med någon eller några importspelare. I årets lag heter USA-spelaren Kayla Roberts och kommer från Norfolk State University. För Eos del är det viktigt att hon inte får för mycket utrymme.

Heja på oss i båda matcherna!

IK Eos

Alla nyheter