01 November

Obesegrade Alviksdamer
gästar Eoshallen

På lördag (3/11) kl. 14.30 spelar Damer elit hemmamatch igen efter tre veckors uppehåll från Eoshallen. Alvik står för motståndet och de är obesegrade i SBL dam så här långt. Dessutom slår vi ett slag för damidrott genom Lunds Damer Elite Unite.

Herrlaget mötte Alvik i onsdags och nu är det damernas tur att möta samma klubb. Alviks damer har börjat serien i stor stil och är obesegrade efter fem omgångar. Laget har en stark trio ”stora spelare”, där både Elin Ljunggren och Paula Juhlin tillhör Sverigetoppen och båda har varit med i landslagstruppen. Till detta finns Janel McCarville, med WNBA-meriter, och var och en förstår då att Alvik är starka under korgarna. I laget finns också guarden Martina Stålvant, även hon med landslagsmeriter. Martina har emellertid varit skadad i säsongsinledningen och i hennes frånvaro har Anna Stern tagit ett stort ansvar och gjort det bra.

Eos kan utmana Stockholmslaget

Eos förlorade förra helgen borta mot Telge med knappa 75-82. Kevins tjejer gjorde en bra match, men släppte in lite för enkla poäng mot Telges snabba guards. Kevin ser fram emot lördagens match.

– Alvik är ett riktigt bra lag, inget snack om den saken. Men vi blir också bättre och bättre för varje match och gör vi det vi ska så kommer vi att utmana Stockholmslaget, säger Kevin Taylor Lundgren.

En starkt bidragande orsak är om Dubi Dacic kan bibehålla spelet hon hade i Södertälje. Finfina 20 poäng + 16 returer och en mycket hög skottprocent visar att Dubi har en mycket hög högstanivå. Hon kom med i veckans lag som utses i SBL dam efter den prestationen. I matchen mot Alvik kommer det också att vara viktigt med returtagningen. Inte bara för Dubi, utan för hela laget.

Starka förebilder i starka tjejer

Eos damer elit är en del av ett projekt som heter Lunds Damer Elite Unite (LDEU). I Lund finns fyra damlag som alla spelar i den absoluta nationella toppen och nu slår de ihop sina starka armar för att slå ett slag för tjejer i idrotten. På lördag är de alla på plats i Eoshallen och då passar vi på att ge en liten gåva till alla tjejer som kommer på matchen. Tillsammans vill de stötta varandra och få mer uppmärksamhet till kvinnlig idrott. De är alla förebilderna som ska visa vägen för fler tjejer att våga - att våga satsa.

Lunds Damer Elite Unite (LDEU)
IK Eos (basket)
Lunds VK (volleyboll)
LUGI (handboll)
IBK Lund (innebandy)

Följ tjejerna på Instagram: LundsDamerEliteUnite

SBL dam
IK Eos - Alvik
Lördag 3 november kl. 14.30
Eoshallen, Arkivgatan 32

Foto: Nisse Nilsson

Alla nyheter