11 November

Revansch att utkräva
mot Helsingborg

På onsdag 14 november kl 19.00 möter IK Eos för andra gången denna säsong Helsingborgs BBK i Superettan Herr. Det första mötet i Helsingborg slutade med seger för HBBK med 84–77 så Eos har en revansch att utkräva.

Båda lagen tog förra helgen var sin stark seger på bortaplan och ser ut att vara i bra form. Eos vann en storseger med 101-75 mot Högsbo i Göteborg, en match som coach Christoffer Henriks var mycket nöjd med. Helsingborg å sin sida, överraskade med att slå serieledarna Fryshuset på bortaplan med 98-91. Efter det har Helsingborg spelat en jämn match mot det andra topplaget Djurgården som man förlorade.

Två starka kollektiv

De båda lagen har en likhet – inget av dem är väldigt beroende av enskilda spelare, utan det är ganska många som delar på ansvar, minuter på planen och gjorda poäng. Det är en fördel att kunna göra så, man blir mindre sårbar för skador och det blir svårare att stoppa om det finns många spelare som kan avgöra.

Det finns alltså inte en eller två spelare som man skall ”ta bort”, men en nyckelspelare är ändå nyförvärvet från Malbas, Kasper Hagberg, som ligger bakom mycket av spelet för Helsingborg.

En annan likhet mellan lagen är coacherna. Både Eos coach Christoffer Henriks och Helsingborgs Martin Fastberg var duktiga ungdomsspelare och fick tidigt smaka på spel i Basketligan. Tyvärr fick båda två p.g.a. skador avsluta sina spelarkarriärer lite för tidigt. Båda två var emellertid besjälade av sporten och synnerligen lämpliga coachämnen, och idag står det alltså två kloka unga coacher, som båda vet vad spelet går ut på, vid sidan av planen och coachar sina respektive lag i Superettan.

Vi hoppas på en bra match och på att ni hejar på oss! Välkomna på onsdag kl 19.00!

IK Eos

Alla nyheter