28 February

Universitetsstad mot
universitetsstad

Varmt välkomna till Eoshallen på lördag 2 mars kl 14:30 där Lund och Uppsala, Sveriges två äldsta och mest anrika universitet, gör upp i Basketligan. På lördag ska vi visa varför tv-programmet heter ”Fråga Lund” och inte ”Fråga Uppsala”.

Det har varit tung uppförsbacke för Uppsala den här säsongen. Deras enda två vinster har med nöd och näppe kommit på Marks bekostnad (båda med två poäng) och med bara tre matcher kvar att spela har Uppsala i verkligheten väldigt lite att spela för då åttondeplatsen, som är sista slutspelsplatsen, är utom räckhåll.

Eos däremot har allt spela för. I tabellens mittenskikt ligger vi för närvarande på sjätte plats, med bara en förlust mer än fjärdeplacerade Norrköping Dolphins. Om Eos slutar fyra efter grundserien innebär det naturligtvis hemmaplansfördel i slutspelets första omgång, som kommer att starta på söndag den 24 mars. Avslutningen på ordinarie säsong är en bortamatch mot obesegrade Umeå, vilket blir en mycket tuff uppgift, men i övriga tre matcher finns det en klar vinstchans. Om Eos ska klättra till tabellens övre halva, då är vinst på lördag ett absolut måste.

I Uppsala kan ni hålla ett öga på Ashleigh Brown, känd från Eos, som började säsongen som assisterande coach men sedan bestämde sig för att snöra på sig basketskorna igen. Även landslagsmeriterade Agnes Nordström är en spelare Eos måste hålla koll på.

Vi ses på lördag!

Alla nyheter