18 March

Sista matchen
före slutspelet

Efter en sex månader lång grundserie har vi kommit fram till säsongsavslutningen. På onsdag 20 mars spelar samtliga lag i Basketligan Dam, förutom Uppsala, kl 19:00 för att avgöra vem som hamnar var i tabellen.

Onsdagens motståndare har varit övertygande hela säsongen och är inför grundserieavslutningen redan klara som vinnare av grundserien. De kommer att spela sin första hemmamatch på lördag, oavsett resultat i den här matchen, och väntar nu istället på vilken motståndare de ska få eftersom Visby och Wetterbygden fortfarande slåss om plats åtta.

För vårt Eos är läget aningen mer komplicerat, men inte mycket. Inför kvällens match ligger vi på femte plats i tabellen, inkilade mellan Norrköping på fjärde plats och Telge på sjätte plats, som råkar möta varandra på onsdag. Här är förutsättningarna:

  • Om Eos vinner och Telge vinner går Eos upp till fjärde plats.
  • Om Eos vinner och Norrköping vinner ligger Eos kvar på femte plats.
  • Om Eos förlorar och Norrköping vinner ligger Eos kvar på femte plats.
  • Om Eos förlorar och Telge vinner trillar Eos ner till sjätte plats.

Ifall Eos ska ha någon som helst chans att rubba serievinnaren gäller det nog att tjejerna återupptäcker pricksäkerheten från bakom trepoängslinjen. Facit från de senaste tre matcherna är 7 av 51 (14%) satta långskott, vilket gör det desto mer imponerande att alla tre matcher slutade med vinst.

Vi hoppas att sänket återvänder på onsdag.

Alla nyheter