26 March

Eos en vinst
från semifinal

Du behöver inte gå längre än två år bak i tiden för att känna igen situationen i årets Basketligan Dam. 2017 slutar Eos sexa i grundserien och får möta tredjeplacerade Alvik i kvartsfinalen, där Alvik har fördel av hemmaplan i två av de tre matcherna. Men där slutar likheterna, för när Alvik för två år sedan krossade Eos med 30 poäng i den första matchen så blev det 2019 Eos tur att vinna kvartsfinal 1.

På onsdag kväll den 27 mars kan Eos avgöra på hemmaplan och för första gången i klubbens historia gå till semifinal.

Den första matchen blev hårt kämpande och poängfattig, vilket gjorde att alla bra lägen blev desto viktigare. I sista perioden stängde Eos igen fullständigt och släppte bara in 6 poäng, vilket stärker coach Taylor Lundgrens tes att laget är i väldigt bra form och orkar spela för fullt i 40 minuter. Leah Scott spelade kanske sin bästa match på hela säsongen när hon gjorde 24 poäng, tog 15 returer och delade ut 7 assist.

Det är fortfarande osäkert ifall Alvik reser ner med eller utan sin bästa spelare, Janel McCarville, som förra veckan var tvungen att lämna laget av personliga skäl. Även i hennes frånvaro har Alvik giftiga spelare genom framförallt Elin Ljunggren och Martina Stålvant, som båda är landslagsmeriterade. Elin är en kreativ poänggörare under korgen och Martina Stålvant är ligans säkraste 3-poängsskytt då hon sänker hela 46% av sina försök.

Här och nu har Eos chans att skriva historia och vi behöver din hjälp. Varje steal, straffkast och retur kan bli avgörande och då gäller det att laget känner publikens stöd genom hela matchen!

Varmt välkomna till Eoshallen på onsdag kväll där uppkast sker kl. 19:00.

Inträde
Vuxna: 60 kr
Student/Ungdom: 20 kr

Alla nyheter