01 April

Historiska vingslag
i Eoshallen

I vår tionde säsong i Basketligan Dam spelar IK Eos för första gången i en semifinal. Inte nog med det: Eos har dessutom fördel av hemmaplan om det blir så att det krävs en femte och avgörande match.

Det går bra att notera att Eos haft fördelen av tillfälligheter när vi hamnat här, när Alvik besegras i kvartsfinal utan sin bästa spelare och Högsbo sensationellt slår femfaldiga mästarna Luleå i sin kvartsfinal. Men Eos bestämmer inte sina motståndare; Vi spelar ställer bara upp och spelar mot laget som står på spelschemat. Våra grönklädda hjältar, under ledning av coacherna Kevin Taylor Lundgren och Knubbe Nordqvist, ska ha all heder för den basket de spelat under säsongen.

Försvarsspelet, som har varit bland ligans bästa under hela säsongen, tog ytterligare ett kliv framåt i slutspelet och Alvik lyckades bara producera 55, 60 och 53 poäng under kvartsfinalserien. Med spetskompetens som Louise Noaksson (Årets försvarsspelare) samt Kajsa Lundahl och Dubravka Dacic (som båda slutade bland de tio bästa skottblockarna i serien) förstår ni varför det är svårt för motståndaren att göra poäng.

Sexan mot sjuan

Eos har mött – och slagit – Högsbo två gånger redan den här säsongen, men de två matcherna kan vi inte utgå ifrån när vi måttar motståndet i slutspelet. Göteborgskorna slutade sjua i tabellen med tio vinster, men sedan de värvade amerikanskan Cayla McMorris i februari fick de ett lyft och har vunnit fem av sina senaste sju matcher, varav två av dem var mot tabelltvåan Luleå i kvartsfinalen. Deras andra två importer, Alexis Hyder och Tiasha Gray, slutade som etta i returtagning och trea i assist, respektive, under grundserien. Lägg därtill Ida Fredrikson, som blev utsedd till Årets stjärnskott, samt den finurliga inside-spelaren Hanna Johansson och Högsbo utgör ett formidabelt motstånd.

På torsdag kväll behöver vi er, publiken. Ge våra spelare allt stöd ni har från läktarplats, sjung alla gamla hejarramsor du kan komma på och klappa händerna som om du inte behöver dem imorgon!

Kom i god tid

Vi förväntar oss mer publik på den här matchen än vad vi haft i Eoshallen på många år och eftersom ni vet att vi inte har platsreservationer är det först till kvarn som gäller. Därför rekommenderar vi att ni kommer i god tid för att säkra just den platsen ni vill ha – läktaren kommer att fyllas på fort! Bleckhornen kommer hålla i underhållningen fram tills att matchen börjar och kiosken serverar förfriskningar så ni orkar heja genom hela matchen.

Uppkastet är kl 19:00, men vi hoppas att ni kommer och värmer upp hallen långt innan det!

Inträde
Vuxna: 100 kr
Student/ungdom: 50 kr
Medlemmar: Gratis

Supporterbuss
I lördags kväll, när Eos säkrade kvartsfinalvinsten mot Alvik på bortaplan, hade vi ett fantastiskt stöd på läktaren från tillresta fans. När semifinal 2 spelas på söndag i Göteborg vill vi ha ännu fler på plats!

Vi har bokat en buss med plats för 50 supportrar som kör ända fram till Gothia Arena och tillbaka. Avgång är kl 11:00 från Eoshallen och förväntad ankomst vid återresan är cirka kl 20:30. Resan kostar 200 kr per person och då ingår resa och matchbiljett.

Vill du ha en (eller flera?) av platserna? Boka plats genom att swisha 200 kr per person till 123 036 4893 och uppge namn på resenärer i betalningen.

Alla nyheter