08 April

Vinna eller försvinna för
Damer elit 2018/2019

Två matcher in i semifinalserien har Eos ännu inte lyckats rå på Högsbo men den senaste matchen, på bortaplan i söndags, ingav ändå hopp om att det går att rubba dem.

Nedtrimmat
I semifinal 2 lyckades Eos trimma en 20-poängsledning ända ner till fem när det bara återstod två minuter av matchen, men det räckte inte hela vägen utan Högsbo knep vinsten med 70-64. Då innebär det att det inte finns några andra utvägar än att Eos måste vinna tre raka matcher för att gå vidare till final, med start på onsdag kväll. Vad som är hoppfullt är att Eos i slutet av senaste matchen verkade ha hittat ett lyckosamt recept med hög press i försvaret och högt passningstempo i anfall, vilket resulterade i att vi vann fjärde perioden med 21-7. Om damerna kan återskapa något som liknar det över 40 minuter i semifinal 3 så finns alla chanser till vinst.

Viktiga spelare
Ida Tryggedsson Preetzman och Leah Scott har varit Eos säkraste poänggörare i serien, där båda har gjort 29 poäng på två matcher. Högsbo har hela fem spelare som snittar 10 poäng eller bättre i semifinalerna, ledda av suveräna point guarden Tiasha Gray.

Returtagningen är ett fortsatt fokusområde, där Högsbos storlek verkligen ställer till med problem för Eos. Högsbo har dominerat den kategorin i de två inledande matcherna (50-36 och 53-37). Forward-trion av Hanna Johansson, Cayla McMorris och framförallt Alexis Hyder är ständiga orosmoment att skaffa bra position under korgen och håva in anfallsreturer.

Överlevnad
På onsdag handlar det om överlevnad, när det finns en risk att det blir sista gången vi ser damlaget den här säsongen. Gör skillnad, visa Eoshjärta och lyft laget till en triumf på hemmaplan och chansen att vända den här serien!

Observera att matchstart är kl 19:30 och vi rekommenderar starkt att du anländer minst en halvtimme innan uppkast, för att säkra en bra plats.