13 June

Förändringar i Eos organisation

Eos kommer att göra en del förändringar i organisationen fr.o.m. 2019-07-01. För att förstärka ungdomssidan kommer vi att anställa en Sportchef, ungdom. Samtidigt kommer vi att förändra organisationen för Lundaspelen, eftersom det arbetet är väldigt koncentrerat under en begränsad del av året, och därför behöver fördelas på flera ansvariga personer.

Christoffer von Uthmann kommer att anställas i rollen som Sportchef, ungdom, där han huvudsakligen kommer att arbeta med att utveckla både nya och etablerade coacher och samtidigt kvalitetssäkra hela ungdomssidan, både gällande de befintliga lagen och nyetablering av träningsgrupper. Christoffer har precis avslutat sin Mastersutbildning i Lund, är utbildad Steg 2-coach och har varit aktiv som ungdomscoach under närmare 10 år i olika klubbar, de senaste åren i IK Eos.

Kevin Taylor Lundgren har också meddelat att han inte kommer att vara kvar i Eos under den kommande säsongen, vare sig som Head coach för Damlaget eller i sina andra roller i föreningen. Kevin kommer att gå vidare i sin coachkarriär och vi önskar honom lycka till i framtiden.

I samband med omorganisationen kommer Johanna Kandell att avsluta sin anställning hos IK Eos. Johannas sista arbetsdag på kansliet är den 31 augusti, men hon kommer ändå att finnas kvar inom föreningen även om hon inte arbetar här dagligen. Vi tackar Johanna för hennes tid här och önskar även henne lycka till i framtiden.

Vem som skall ta över Kevins roll som coach för damlaget är inte klart, här pågår diskussioner för närvarande. Mer information kommer.

För herrlagets del är det dock klart att Christoffer Henriks fortsätter som Head coach även under säsongen 2019-2020.

Alla nyheter