12 July

”Knubbe” tillbaka som
head coach i damlaget

Efter sju säsonger som andreman på Eos-bänken kliver Mikael ”Knubbe” Nordqvist tillbaka in i rollen som head coach för Eos i Basketligan Dam.

Det blir ett välbekant ansikte som tar över rodret för Eos-skeppet under säsongen 2019/2020. Knubbe har haft det här jobbet tidigare, för tio år sedan, när han under tre säsonger coachade de grönvita i högsta serien. Då var Eos nykomlingar som spelade utan utländska importer och hade svårt att tävla med de allra bästa. Nu, ett decennium senare, är Lundalaget väletablerat och har precis avslutat sin bästa säsong någonsin, när Eos gick till semifinal.

När det blev klart att Kevin Taylor Lundgren inte skulle fortsätta en tredje säsong i Eos började letandet för klubbledningen. En bred internationell sökning bland ett dussin kandidater resulterade till slut i att inte gå över ån efter vatten. Knubbe går in i andra andningen med förtroende, färsk energi och ett lite annorlunda synsätt på basket, jämfört med för sju år sedan.

– Jag har fått insikt om att det inte är bara basket man jobbar med, utan människor, säger Knubbe. Förut var jag väldigt inriktad på det taktiska och tekniska, men nu jobbar jag mer med personerna.

Hur Eos rent praktiskt kommer spela hänger mycket på vilken trupp som ställer upp till hösten, men en sak är säker: Försvaret kommer att stå i första ledet.

– Anfallsmässigt får vi se, beroende på hur truppen ser ut, säger Knubbe. Det kommer vara mycket fokus på försvar. Jag har alltid varit defense first.

Säsongen startar om 2,5 månad, den 28 september, på hemmaplan mot Wetterbygden. Sen börjar marschen mot målet.

– Målet är slutspel. Hur långt vi kan gå har att göra med spetskompetensen, säger Knubbe.

Alla nyheter