16 July

Per Berntson coachar
Damer U 2019/2020

Vi är glada över att kunna presentera Per Berntson som ny tränare för Damer Utveckling i Division 1. Per har under flera år tränat våra framgångsrika flicklag så det kändes självklart att detta är rätt namn för Eos. Vi får en tränare med massor av erfarenhet och lång tradition av att fostra spelare, både till vårt seniorlag men även till våra ungdomslandslag. Vi kommer att ytterligare förstärka med fler tränare runt både utvecklingslaget och våra äldre ungdomslag.

– Eos har en fantastisk tradition av att hjälpa spelare att nå upp till högsta nivå både nationellt och internationellt, säger Per Berntson. Titta bara nu på spelare som Felicia och Sara som kan åka iväg till college. Maria och Raushan Gültekin som kommer hem och kör läger för att ge tillbaka. Vendela som spelade en stor roll i damlaget förra säsongen och alla vet vem Kajsa är och vad hon kan. Vi ska fortsätta med det där, att ge spelare möjligheter.

Precis som förra året kommer laget samarbeta mycket med damlaget och våra äldsta ungdomslag för att alla spelare ska utmanas i rätt miljö.

– Jag ser verkligen fram emot det här det ska bli väldigt roligt, säger Per. Men klart det är ett stort ansvar också så det gäller att vi coacher jobbar hårt också. Vi är inte fokuserade på var vi landar i tabellen men jag vet att det är spelare som älskar att tävla och jag tror verkligen att man kan kombinera utveckling med tävling.

Tillsammans med Knubbe Nordqvist, coach i Damer A, pågår arbetet med spelartrupperna för fullt och säsongen startar redan 14-15 september med Svenska Cupen för Damer Utveckling.

Alla nyheter