01 August

Framtidslandslaget
spelar i Eoshallen

Den 10 och 11 augusti kommer det nyinstiftade Framtidslandslaget för damer till Eoshallen och spelar två träningslandskamper mot Danmark. Med i den svenska truppen finns nuvarande Eosspelaren Louise Noaksson och Eosfostrade Adriana Camber.

När Framtidslandslaget ska hålla sin allra första samling föll valet på Lund och Eoshallen. Under en veckas tid, med start på måndag den 5 augusti, kommer truppen att träna två gånger om dagen under ledning av head coach David Visscher. Det finns ännu fler potentiella kopplingar till Eos i landskamperna, då Raushan Gültekin är uttagen som reserv i truppen och på danska sidan finns det chans att se forna Eosspelarna Ida Tryggedsson-Preetzmann och Anna Seilund.

Tanken med Framtidslandslaget är att plocka in spelare i landslagsverksamheten som har chans att ta en plats i seniorlandslaget. Med tanke på att Sverige har ett stundande EuroBasket- och OS-kval de närmsta sex månaderna finns det massor med motivation för dessa unga talanger att visa upp sig.

Matchen på lördag den 10 augusti startar kl 13:15 och söndag den 11 augusti kl 12:30. Till båda matcherna är det gratis inträde!

Kallade spelare till Framtidslandslag senior dam (5-11/8):
Adriana Camber, Linnea Rosendal, Amanda Kantzy, Louise Noaksson, Anna Dahl, Matilda Claesson, Ellen Åström, Mikaela Gustafsson, Fanny Wadling, Sandra Hansson, Felicia Ponturo, Sofia Hägg, Ida Andersson, Veronika Mirkovic.
Reserver: Amanda Söderqvist, Crystel Bittar, Anna Lundquist, Raushan Gültekin, Anna Stern.

Landslagsträningarna i Eoshallen är öppna för alla som vill komma och titta, men då från läktaren på andra våningen och under största möjliga tystnad. Att beträda golvet i A-hallen under landslagsträningarna är inte tillåtet.

Alla nyheter