24 September

Premiärhelg!

Med september kommer färgglada löv på träden, insparkade studenter i lustiga overaller och framförallt en ny säsong med basket. Kommande helg blir det dubbla seriepremiärer i Eoshallen!

Basketligan Dam: Eos vs Wetterbygden

Lördag 28 september kl 14:30
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/381790199162451/

Förra årets upplaga av Eos damlag stod för ett av klubbens bästa resultat någonsin: En semifinal! Och som jänkarna gärna säger är det dumt att försöka fixa något som inte är trasigt, vilket är varför årets Eostrupp i stort ser likadan ut som fjolårets.

Laget har tappat hemmaodlade Felicia Dourva och Sara Lundqvist, som åkt till USA för att spela college. Amerikanska Leah Scott har fortsatt sin karriär i Luxembourg medan Ida Tryggedsson Preetzman och Evelina Svensson trappar ner på sin elitbasket för att fokusera på civila karriärer. Deras skor fylls istället av Mary Goulding från Nya Zeeland, en meriterad och hårt arbetande lagspelare med ett vasst skott, och Georgia de Leeuw, som gör comeback i Eoslinnet efter en säsongs frånvaro. Även Julia Nyström, Emelie Ånäs och Karoline Teigland förväntas ta större roller i laget i år.

På lördag ställs Eos mot Wetterbygden Sparks från Huskvarna. Småländskorna var förra året nykomlingar i Svenska Basketligan Dam och tog då en smått överraskande slutspelsplats, där de åkte ut i första omgången mot blivande mästarna A3 Umeå. Förra årets fixstjärna var landslagscentern Louice Halvarsson, men i år har Wetterbygden stärkt laget med tre importer från Nordamerika. Med en högst meriterad landslagscoach i Francisco Pinto bakom rodret har Wetterbygden chans att göra ett verkligt avtryck i Svenska Basketligan Dam i år.

Med det sagt ska vi göra vårt bästa för att skicka hem dem från Lund med en förlust.

Basketettan Dam: Eos Utveckling vs Haga BG Dolphins

Söndag 29 september kl 12:00
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/563333577743326/
Även utvecklingslaget har premiär på helgen när de på söndag spelar sin första match i Basketettan dam. Kom och stötta våra unga tjejer när de påbörjar försvaret av sin Final Four-plats från förra säsongen!

Inträde
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Vill du bli Stödmedlem i Eos? För bara 300 kr stöttar du Eos OCH får gå in gratis på alla matcher under hela säsongen. Bli medlem här: https://sportadmin.se/newmember/?a=KMxHzG

Alla nyheter