07 November

Lördag: Ligalag till Eoshallen

Lördag blir en väldigt speciell dag i Eoshallen, när vi välkomnar Borås Basket från Svenska Basketligan Herr. Det är Svenska Cupen, som gör comeback efter många års träda, som gör det möjligt för Eos att möta lag från högsta serien.

Detta är den tredje omgången i Svenska Cupen och vinnaren av lördagens match går vidare till ett Final Four som arrangeras av Södertälje den första helgen i februari.

Matchen blir naturligtvis en tuff uppgift för våra grönvita hjältar. Inte nog med att Borås spelar i högsta serien – de är dessutom ett av seriens bästa lag. Förra året förlorade de i finalen och det mesta tyder på att de får en ny chans även denna säsongen. Men Eos coach Christoffer Henriks kommer inte att göra några svepande ändringar i spelet:

– Vi tänker göra det vi gör, fast på en högre nivå. Vi kommer inte att förändra vår taktik utan spela vårt spel.

Det finns också en viss historik med Borås då deras coach heter Henrik Svensson. Det var han som tog Malbas från division 2 hela vägen upp till Basketligan och under de åren spelade Eos och Malbas många minnesvärda derbyn. Just denna gång är kanske förutsättningarna en smula ojämna, men förhoppningen är att herrarna accepterar utmaningen och bjuder upp till dans mot ett av Sveriges bästa lag.

– Min känsla är att alla tycker att det ska bli roligt att acceptera utmaningen, säger coach Henriks.

Normalt är Eospubliken van vid att se coach Henriks i khakis och sin gråa coachtröja, men kan vi vänta oss att finkostymen kommer fram på lördag?

– Ha! Nej, det kommer den inte att göra. Det blir det vanliga, säger coach Henriks.

Uppkast kl 14:30, lördag den 9 november.

Inträde

Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Fakta – Svenska Cupen

  • 25 bästa herr- och damlagen möts i direktutslagning.
  • De fyra sista möts under en Final Four-helg.
  • Vinnaren får en plats i FIBA Europe Cup.
  • Eos är det enda laget kvar i cupen (både på dam- och herrsidan) som inte spelar i högsta serien.
Alla nyheter