15 November

Eos utbildar framtidens ledare

Eos är som bekant en värdedriven förening där våra kärnvärderingar respekt, energi och lärdom är fundamentet för verksamheten och genomsyrar allt vi gör.

Dessa värderingar är även grundpelare i utbildningen av våra spelare och ledare. Just nu genomför några av våra 13- och 14-åringar Eos interna ledarakademi, ledda av ungdomsledarna Christoffer von Uthmann, Hana Muhaxhiri och Ylva Lannér, där fokus ligger i ledarskapet och hur vi leder och lever efter våra värderingar.

Via våra ledarskapsutbildningar formar vi framtidens ledare, men framförallt utbildar vi våra ungdomar hur vi efterlever våra värderingar, både på och utanför planen, säger Christoffer von Uthmann.

Under helgen kommer även våra ungdomar från ledarskapsakademin testa på att döma för första gången när Eoshallen öppnar dörrarna för EBC – Easy Basket Cup. Eftersom det är yngre barn som kommer spela, säkerligen för första gången i många fall, kommer våra domare ha ett stort ansvar i att utbilda spelarna i hur de förhåller sig till spelreglerna och därmed ge dem goda möjligheter till en bra start i deras kommande basketliv.

Gällande Eos värderingar så innefattar dessa klubbens samtliga medlemmar. Värt att nämna i detta sammanhang är att föräldrar är ett föredöme i sitt uppträdande, i första hand jämtemot sina egna barn och ungdomar, men även mot andra föräldrar. Basket ska vara roligt och i de yngre åldrarna är det inte viktigast att vinna, utan att ha roligt och göra sitt bästa och utvecklas som basketspelare. Mer info om våra värderingar går att hitta här: https://www.eoslund.se/vaerderingar/ditt-allra-baesta

Med detta sagt bjuder vi in till en lördag fylld med glädje och skratt. Kom förbi Eoshallen på lördag förmiddag och stötta framtidens spelar och domare.

Alla nyheter