20 November

Repris från fjolårets kvartsfinal

Det har gått drygt sju månader, men vilket Eos-fan har glömt bort förra årets kvartsfinal mot Alvik? Vårt damlag trotsade oddsen när de utan hemmaplansfördel slog ut Alvik i första omgången av slutspelet.

Men det var då. Nu ligger Alvik precis före Eos i tabellen men det säger inte allt om läget, då Alvik har vunnit sina två senaste matcher medan Eos har förlorat tre raka, om vi inkluderar Svenska Cupen.

Tack vare landslagsuppehållet har båda lagen fått två veckors vila, så det borde inte finnas någon brist på energi. Även motivationen borde vara på topp eftersom det är matcher som den här som kan vara avgörande i kampen om slutspelsplaceringar till våren.

Alvik är ett lag fyllt av intressanta spelare, inte minst Janel McCarville. Med ett förflutet i WNBA är hon förmodligen Svenska Basketligan Dams viktigaste spelare, även vid 37 års ålder. Hennes snitt på 18 poäng, 11 returer och 7 assist per match säger det mesta. Tillsammans med henne finns trotjänarna Paula Juhlin och Elin Ljunggren, som gör sin femte respektive tredje säsong med Alvik. Och glöm inte veteranen på bänken, 44-åriga Nina Baresso, som gör
comeback i ligan i år efter att ha snittat över 26 poäng per match i Basketettan förra säsongen.

Nu, på lördag, vänder vi trenden med publikens hjälp!

Inträde
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Medlemmar och barn under 12 år: Gratis

Alla nyheter