23 January

Derbyseger för Eos!

Som utlovat blev gårdagens derby en fartfylld historia där båda lagen lade i högsta växeln redan från start. Matchen var i början mycket jämn innan Eos gjorde ett ryck i andra perioden och gick till pausvila med en tiopoängsledning.

TeamQ4 startade bäst efter paus och vann den tredje perioden med sex poäng. En mycket spännande slutperiod av matchen väntade när nu Eos ledning krymp till ynka fyra poäng. Gästerna fortsatta på inslagen väg och åt upp poäng för poäng, med åtta minuter kvar av matchen var TeamQ4 ikapp, 78 – 78.

Efter detta växlade Eos upp och tog återigen kommandot i matchen. Med drygt sex minuter kvar begärde gästerna en time-out efter att hemmalaget gjort fem raka poäng. 83 – 78 med 33.56 på matchuret. Pausen gav effekt och TeamQ4 spelade upp sig, jakten var igång! Poäng för poäng närmade sig gästerna hemmalaget i grönt och med 2.43 kvar på klockan var gästerna ikapp, 91 – 91.

Närmare än så kom dock inte gästerna. Eos avslutade matchen genom att gasa igenom faran, anfall är som sagt lagets bästa försvar. Med åtta raka poäng och 1.12 kvar av matchen var poängen säkrade och jakten på Fryshuset fortsätter.

Slutsiffrorna skrevs till 101 – 93 och ingen kan kräva pengarna tillbaka på grund av bristande underhållning. En stor eloge ska även riktas till de tillresta bortasupportrarna som matchen igenom stöttade sitt lag trots stort numerärt underläge.

Nu riktar vi blickarna framåt. Fredag 31/1 välkomnar damerna Mark till Eoshallen för en väldigt viktig match i Basketligan. Damerna behöver allt stöd de kan få i kampen om den sista slutspelsplatsen. Ta med familjen, kollegorna och grannen så ser vi tillsammans till att ge damerna bästa möjliga förutsättningar att vända den negativa trenden!

Vi ses i Eoshallen.

Alla nyheter