06 March

Kamp om andraplatsen!

På lördag välkomnar vi Alvik Basket till Eoshallen där viktiga poäng står på spel för hemmalaget.

Eos ligger fortsatt på en andraplats i tabellen, två poäng före Högsbo som besegrades senast med 93 - 88. Serieledande Fryshuset har gjort ett litet miniryck i toppen och leder nu serien med sina 40 inspelade poäng, fyra fler än Eos. Hoppet om ligaspel nästa säsong lever dock i allra högsta grad. Tvåan i Superettan får som bekant kvala mot det näst sämst placerade laget i Basketligan, en plats som Umeå just nu innehar. Vi ska dock inte ta ut något i förskott, det är fortfarande många poäng kvar att spela om!

Efter två raka förluster är Eos återigen på vinnarspåret. Poängbäst mot Högsbo var Joel Svensson med sina 21 poäng, en insats som gärna får upprepas på lördag igen. I övrigt var det laginsatsen som verkligen imponerade senast, något som syntes i statistiken: Alla som var på planen gjorde poäng, imponerande!

Hur ser det då ut för gästerna från Stockholm? Alvik ligger på en fjärdeplats i tabellen med 24 inspelade poäng. Bäst i Stockholm kommer de inte bli då Fryshuset ligger etta med sina 40 poäng, men laget har chans att komma före både AIK och Norrort (som också dem spelat ihop 24 pinnar). Alvik har även Marus Johnson Jr i laget som med sina 23 poäng i snitt är poängbäst i hela Superettan. Här får Eos verkligen vara på tårna i försvarsspelet.

Varmt välkomna, uppkast lördag 14.30!
//IK Eos

INTRÄDE
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Länk till evenemang: Evenemang

Kan du inte vara på plats? Inga problem, vi sänder alla matcher live via Solidsport. För mer info besök:
https://solidsport.com/ikeos-herr

Alla nyheter