17 March

Uppdatering IK Eos
träningar

Eos följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten och SBBF. Träningarna fortsätter som vanligt.

Med anledning av regeringens beslut att rekommendera gymnasieskolor att hålla distansundervisning. Eos följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten och SBBF. Träningarna fortsätter som vanligt. För att undvika smittspridning är det istället viktigt att spelare och coacher som känner minsta symptom stannar hemma, alla som deltar i träningarna bör tvätta händerna ordentligt före och efter träningar samt att vi i dessa tider struntar i high-fives och annan ”onödig” kontakt såsom att nudda varandra under ”R-E-L Eos” etc. Vi rekommenderar också våra coacher att planera så många övningar som möjligt utan kroppskontakt (Bollbehandling, skott etc.). Tips på övningar skickas ut under onsdagen.

Utvecklingen kan gå snabbt, Eos håller fortsatt noggrann koll på direktiv från myndigheter och förbund. Blir det några ändringar kommer detta att meddelas på klubbens hemsida (www.eoslund.se) och facebooksida.

Underlag för beslut:

Folkhälsomyndighetens uttalande

Svenska Basketbollförbundet skriver så här:

”Regeringen har beslutat att rekommendera gymnasieskolor att övergå till distansundervisning. SBBF:s rekommendation för föreningar gällande träningsverksamhet för barn och ungdomar står kvar. Vi rekommenderar föreningar att följa de riktlinjer och beslut som respektive skolor och kommun fastställer. I korthet – hålls skolor och hallar öppna, kan träningsverksamhet bedrivas. Om inte, råder vi att lägga träningar på paus tillsvidare.”

Alla nyheter