26 April

Eos förstärker

IK Eos kommer att förstärka klubben genom att anställa Jörgen Fastberg. Jörgen är ett mycket etablerat coachnamn i Sveriges basketkretsar och har i många år varit ansvarig för Regionverksamheten i södra Sverige, där han har mött mängder av spelare och coacher. Parallellt med detta uppdrag har han varit Head Coach för olika ungdomslandslag och har därigenom erfarenhet av ungdomsbasket på högsta Europanivå. Samtidigt med detta har han arbetat som instruktör vid basketgymnasiet i Helsingborg, där han bor och tidigare både har spelat och coachat.

Jörgen kommer att få tjänsten som Sportchef där han främst kommer arbeta med de äldre ungdomslagen och seniorlagen. Tillsättningen av Jörgen ger oss en unik möjlighet att fortsätta växa samtidigt som vi tar nästa steg mot toppen.

– Jörgen kommer med sin erfarenhet från både senior- och ungdomsverksamhet att kunna hjälpa till att utveckla våra coacher på många nivåer, säger Björn Göransson, klubbdirektör i Eos.

Även om vi är i en utsatt tid för senior och ungdomsidrott så kommer vi bli en starkare förening med Jörgen med en klar ambition om att bli ännu bättre.

Jörgen kommer att börja sin tjänst (till att börja med på deltid) den 10 maj.

Välkommen till Eos!

Alla nyheter