25 September

Seriestart för herrlaget –
med begränsad publik

I morgon, lördag 26 september 2020 startar Superettan i Basket i Eoshallen med att IK Eos möter nykomlingarna KFUM Ockelbo kl. 17.30.

För alla Eos- och Basketentusiaster måste vi dock meddela att vi inte kan ta emot publik på denna match. Vi följer bestämmelser och rekommendationerna om max. 50 personer i publiken vilket gör att vi endast kan erbjuda plats i Eoshallen till två grupper:

  1. Medlemmar i Gröna Gardet. De medlemmar som betalat och bokat sig för ett Gröna-Gardet-medlemskap. Det medlemskapet innehåller ”lite extra”, läs mer på hemsidan och erbjuder alltså fritt inträde även på dessa matcher med begränsad publik. Det går att lösa medlemskap i Gröna Gardet vid entrén.

  2. Aktiva coacher och styrelsen i IK Eos. Alla våra coacher och styrelsen gör ett stort arbete för föreningen och vi anser därför att dessa skall prioriteras i form av möjligheten att se matchen på plats.

Alla övriga ungdomar, medlemmar + övrig publik kan vi tyvärr inte bereda plats så länge dessa begränsningar gäller. Vi rekommenderar att ni loggar in på www.solidsport.se för matchen kommer att livesändas och kostnaden för ett säsongspass är endast 129:- för Superettan. Mycket basket!

Det är inte möjligt att ”överlåta” sin plats utan dessa är personliga.

Ockelbo gör sin första match i Superettan och sitt första besök i Eoshallen på elitnivå, men det är ingen duvunge som kommer hit. Under åren 2002-2007 spelade lilla Ockelbo i Basketligan och gjorde succé mot storklubbarna. Publikrekordet i hemmahallen är över 7.000 personer, men orten en bit från Gävle har inte så många invånare. Nu är Ockelbo på väg tillbaka igen och har sprungit igenom både Division 2 och Division 1 och är nu en spännande nykomling i Superettan, som kommer att bli en mycket spännande serie där många matcher kommer att vara jämna.

Lagets stomme består av en rad egna produkter, där några återvänt till moderklubben efter spel i andra klubbar. Några profiler är Edvin Stark, Point guard, har 4 säsonger med Norrköping Dolphins ligalag och 37 U-landskamper i bagaget som leder laget från bakplan. Chris Singhateh har spelat två säsonger med Umeå BSKT i ligan och har en rutin som kommer att hjälpa laget. Jaylen McManus heter lagets nya import, en 201 cm lång amerikan som säkert kommer att vara nyttig för laget.

IK Eos avslutade försäsongen förra helgen med träningsmatcher mot ligaklubbarna Nässjö och Borås Basket och det var oerhört bra genomkörare enligt coacherna Christoffer Henriks och Noel Wedjesjö. Båda ligalagen hade med sina importspelare och även om Eos förlorade båda matcherna så var det ett bra besked. Förlusten mot Nässjö slutade med 5 poäng och även om slutsiffrorna mot Borås var 90-117 så var ändå Eos med i matchen fram till sista quartern.

Heja på Eos!

Alla nyheter