28 January

Basketmatch som kan
bli riktigt spännande

**På lördag 30 januari kl. 14.30 spelar Eos damer i Basketligan mot Uppsala. Den matchen är viktig för båda lagen och har alla chanser att bli riktigt spännande och underhållande på flera sätt.

Eftersom Covid 19 fortfarande inte tillåter publik på matcherna är möjligheten att se matchen begränsad till Webb-TV-sändning via Solidsport.

Här hittar du sändningen:

Att titta på matchen via Webb-TV gör att du även får lyssna på våra kommentatorer Knubbe Nordqvist och Johannes Grufstedt. De är fantastiskt duktiga på att förklara vad som händer och ger dig som tittare lite extra basketkunnande på köpet. Du kommer att få höra vad experterna tror kommer att hända efter time-outerna, vilka taktiska förändringar som de tror kommer och liknande insidetips.

Eos har haft en lite tyngre period med fyra förluster i rad och Jan Hricko och hans tjejer är nu mycket sugna på att norpa åt sig en seger. Efter jul har både Dubi Dacic och Kajsa Lundahl varit skadade, och de båda är ju i vanliga fall både viktiga försvarsspelare och nyttiga i returtagningen. Just de områdena har också varit den största anledningen till förlusterna efter jul. Kajsa har varit tillbaka i en vecka ungefär och Dubi väntas vara spelklar till lördag och vi hoppas att det är vad som kan hjälpa laget till seger.

I Eos lag spelar ju i år Elin Ekdahl. Elin kommer från Uppsala och har spelat där sedan ungdomsåren och upp till damlaget i högsta serien. Även om hon säkert har ett litet Uppsalahjärta kvar så kan vi vara säkra på att hon vill visa sina gamla lagkamrater vem som är starkast för tillfället.

Uppsala har i år ett större (längre) lag än på många år, och kommer definitivt att vilja dominera spelet under korgarna. Dock har laget varit drabbat av Corona och haft lite svårt att träna ordentligt efter jul. Nu är dock de flesta friska igen och laget spelade i veckan mot Luleå borta. Precis som Eos coacher vill vinna vill säkert också Uppsalas coach Mady Mahdy det – i höstas vann Eos på bortaplan med 71-67, det vill de ha revansch för!

Gå in på Webb-TV på lördag eftermiddag!

IK Eos

Alla nyheter