19 April

Hedersuppdrag
för tjej från Lund

Eos damer åkte som bekant ut i kvartsfinalen i SM-spelet mot Luleå, och just nu pågår SM-finalerna för fullt. Den första matchen (bäst av 5) spelades i lördags och var både spännande och välspelad. På planen fanns en lundatjej, Sara Månsson, som har seglat upp som en av de bästa domarna i Sverige.

Sara började som ungdomsspelare i Eos för cirka 20 år sedan och spelade länge i Eos och därefter några säsonger i Lobas. Hon började döma samtidigt som hon spelade och efter en tid koncentrerade hon sig på dömandet – och det har gått så bra att hon alltså i lördags fick döma den första SM-finalen.

Sara gjorde jobbet tillsammans med sina två kollegor. Eftersom matchen har bedömts som en av de bästa i SM genom tiderna var det säkert roligt att vara en del av denna succé.

Eos gratulerar till hedersuppdraget (det är bara de bästa som får döma SM-final) och tackar Sara för att hon visar att det finns flera olika basketkarriärer att välja mellan.

Den första SM-finalen 2020–21 vanns av Alvik mot Luleå med 101–88. Returmatch tisdagen den 20 april kl 19.30. Matchen visas på SVT2

Alla nyheter