24 February

Svenska mästarna
på besök i Eoshallen

Söndag 27 februari kl. 14.30 kommer Luleå Basket till Eoshallen. Luleå är flerfaldiga mästare på damsidan, senast våren 2021 när laget slog ut Alvik i tre raka matcher efter underläge med 0–2 i finalserien.

Luleå har även i år tagit ett tydligt kommando i serien och var länge obesegrat, men för några veckor sedan visade Wetterbygden att serieledarna inte var oslagbara.

Laget leds på planen av landslagsspelaren Ellen Nyström samt Josefin Westerberg, även hon med många matcher i den blågula dressen. Dessa svenska kvalitetsspelare kompletteras med två amerikanskor, Brooke McCarthy-Williams och Bria Gross. Även resten av laget vet hur man spelar basket och coach Robin Sandberg kan rotera med många spelare.

Eos spelade förra veckans borta-trip utan Silja Viita, som hade stukade foten. Vi hoppas att Silja är spelklar igen på söndag, för hon behövs i laget. Jayde Christopher briljerade som vanligt med högt Basket-IQ och befäste sin ledning i assistligan. Enbart hennes passningar är värda att se på plats i Eoshallen.

Inför det kommande slutspelet är det en kamp för Eos att vinna några matcher till. Flera lag tävlar om platserna 7 och 8 i slutspelet, som börjar den 26–27 mars.

Heja Eos!

Alla nyheter