04 May

Tack för ett bra jobb,
Christoffer Henriks!

Efter fyra säsonger som Head Coach för IK Eos i Superettan tackar Christoffer Henriks för sig och lämnar över stafettpinnen till nästa coach.

Christoffer Henriks kom till IK Eos som spelare under studietiden. Han hade med sig erfarenhet från Basketligan och var under den tiden med om att vinna Superettan med IK Eos. Som spelare visade han upp en spelförståelse och en smartness på planen som både hans coacher och medspelare uppskattade.

En ryggskada gjorde dock att han fick avsluta spelarkarriären i förtid. Men kan man inte spela, så är coaching ett utmärkt sätt att vara involverad i basketen. Christoffer började med att coacha ett äldre pojklag i Eos, och fortsatte med att vara assisterande coach i Superettan för att ta över som Head Coach inför säsongen 2018–1019. Under de senaste fyra åren har han haft huvudansvaret för herrlaget.

Vi har fått se en utveckling av en ung ungdomscoach till en rutinerad Superettan-coach. Christoffer har tagit vara på spelarnas kvaliteter och använt sin kompetens i att läsa spelet. Han har varit starkt bidragande till att Eos spelat på en hög nivå under dessa säsonger.

När nu Christoffer väljer att kliva av är han också sedan något år färdig med sina juridikstudier. Han har också ett heltidsarbete som kräver sin tid. Vi i Eos hoppas att vi kan fortsätta att använda Christoffers kvaliteter, även om det blir i mindre omfattning.

Eos sportchef Jörgen Fastberg arbetar nu för fullt med att finna en ny Head Coach till IK Eos.

Än en gång: Tack för ett mycket bra arbete
– och välkommen tillbaka, Christoffer!

IK Eos

Alla nyheter