Nyheter

Det händer mycket i Eos
– här kan du läsa mer

11 June

Euro finans Unga ledare -
Lisa Korsell

Vår huvudsponsor Euro finans stödjer föreningen på olika sätt vilket är viktigt för vår verksamhet. Ett av sätten de stödjer är att det finns ett stipendium till en ung ledare som på något sätt visar framfötterna som coach eller domare 2019-2020 års pris går till en tjej som har en gedigen basketbakgrund trots hennes unga ålder. Lisa Korsell!

05 June

Eos Summer Camp
anmäl dig nu!

Säsongen 2020-2021 kommer att starta med Eos Summer Camp för under en helg i augusti. Om Du inte anmält dig är det hög tid att göra det nu. Du tränar tillsammans med ditt lag och dina coacher under en helg så att alla är förberedda på bästa sätt när säsongen startar.

01 June

Avslutning 2019-20
IK Eos

Säsongen 2019-2020 kan ju i dagens situation inte avhållas på sedvanligt sett - det brukar ju vara upp till 300 Eos-lirare och en hel del föräldrar i Eoshallen. Men du kan få en liten upplevelse ändå....

25 May

IK Eos söker elitspelare och -coacher som vill arbeta med sociala projekt

Eos Cares fortsätter att utvecklas, och kommer inför den kommande säsongen att behöva förstärka organisationen ytterligare. Arbetet är inte direkt basketrelaterat, men vår erfarenhet är att högpresterande basketspelare och -coacher ofta har en drivkraft som översätts väl till andra typer av professionella insatser. För att förbereda kommande rekryteringar går vi därför ut med den här annonsen, som vänder sig till spelare och coacher som samtidigt blickar framåt mot en civil yrkeskarriär.

20 May

Provträning för
Eos Damer Utveckling

Vill du spela med ett av Sveriges bästa utvecklingslag? Är du född 2001-2004 och svarar ja på förra frågan så ska du komma till Eoshallen i Lund helgen 30-31/5. Eos Utveckling fokuserar helt på att utveckla spelare och individer till att nå sina mål. Det kan vara att spela i Basketligan Dam eller att sikta på ett basketliv utomlands. Eos har under många år tagit fram egna spelare till både liganivå och vidare till college eller proffsspel i Europa.

14 May

Axel Wallin blir
Social Hållbarhetschef i IK Eos

I januari 2016 startade Eos upp programmet Eos Cares, med grundtanken att Eoshallen kan utvecklas till en mötesplats inte bara för basket utan även för integration, språkträning och social etablering. Axel Wallin var initiativtagare till det brett uppmärksammade programmet, och sedan oktober 2018 arbetar han heltid med att utveckla Eos sociala engagemang.