Nyheter

Det händer mycket i Eos
– här kan du läsa mer

07 October

Rosa oktober
och två elitmatcher

Lördagen den 9 oktober är det dags för dubbelmöte i Eoshallen igen. Dagen går i rosa färg, eftersom Eos Damer tillsammans med resten av Basketligan dam hjälps åt att stödja Rosa bandet till förmån för Bröstcancerforskningen. Bidra gärna med en slant genom att Swisha till 123 385 01 38. Märk betalningen ”Rosa”.

04 October

Inspirationsdag
för Ung i Burlöv

– Den största aha-upplevelsen för mig var hur viktigt det är med ”sociala guldkorn”, det vill säga kombinationen av aktiviteter som utgår från deltagarnas intressen och individer som bygger nätverk och informerar. Med andra ord: att sträva efter att se på verksamheten utifrån, i stället för inifrån.

04 October

Pojkar U20 – glädje,
energi och gemenskap

– Jag minns att vi låg under stort. Då fick en av våra nybörjare bollen. Han hade aldrig gjort poäng i en match. Nu sköt han långt utifrån. Bollen träffade plankan med en smäll – och damp ner i korgen. Killen fick glädjefnatt och hjulade längs hela planen. Det kommer jag aldrig att glömma, säger David Niklasson, coach för Eos Pojkar U20.

04 October

Rekordsommar
i sociala aktiviteter

I snitt tre aktiviteter per dag. Fler än tusen unika deltagare – det stora flertalet från nyanlända familjer. Stadsparken i Lund förvandlad till ett myllrande festivalområde med mat, musik och aktiviteter. Det blev facit för Eos sociala verksamhet sommaren 2021.

01 October

Eos Herrar tar sig an
nästa Helsingborgslag

Förra helgen startade Superettan med att Eos herrar vann mot Team 4Q från Helsingborg. Till helgen är det bortamatch mot nästa Helsingborgslag, HBBK. Matchen mot Helsingborgs BBK spelas på söndag kl 16.00 och vill du inte ta dig till GA-hallen i Helsingborg kan du se matchen på Solidsport, mer info nedan.

01 October

Doniayh Cliney
med i veckans lag

Doniayh Cliney debuterade i SBLdam förra helgen i samband med Eos premiärseger mot Södertälje BBK. Debuten gick så bra att ”DC” som hon kallas blev belönad med en plats i Veckans lag i SBL. Hela Eos gratulerar!