Nyheter

Det händer mycket i Eos
– här kan du läsa mer

03 May

Kofi Adanuvor tilldelas
idrottsledarstipendium

I dag fick Kofi Adanuvor Skånes Idrottsledarstipendium. Bakom utmärkelsen står Sparbanksstiftelserna i Skåne och RF-SISU Skåne. Stort grattis, Kofi!

19 April

Hedersuppdrag
för tjej från Lund

Eos damer åkte som bekant ut i kvartsfinalen i SM-spelet mot Luleå, och just nu pågår SM-finalerna för fullt. Den första matchen (bäst av 5) spelades i lördags och var både spännande och välspelad. På planen fanns en lundatjej, Sara Månsson, som har seglat upp som en av de bästa domarna i Sverige.

22 March

Kvartsfinalserien sätter
igång för Eos damer

I och med damernas seger mot Helsingborg i sista grundseriematchen i lördags slutade våra damer på en sjunde plats i grundserien! Detta innebär att seriesjuan IK Eos får möta serietvåan Luleå i en matchserie om bäst av tre. Första matchen spelas borta på onsdag 24 mars kl. 18.00.

18 March

Basketutmaningar ända
till slutet av säsongen

På lördag 20 mars kl. 14.00 spelar Eos damer den sista grundseriematchen för säsongen mot Helsingborg borta. Åtta lag går till slutspel. Eos kan inte bli sämre än 8:a, så slutspelsplatsen är klar. Om Eos vinner mot Helsingborg och Uppsala samtidigt förlorar mot Norrköping, så går Eos upp till 7:e plats.

12 March

Dags för grundseriens
sista hemmamatch

Lördagen den 13 mars kl. 13.30 spelar Eos damer sin sista hemmamatch för säsongen i grundserien. A3 från Umeå står för motståndet och Eos vill gärna vinna mot norrländskorna, både för att revanschera sig för den knappa förlusten i höstas (93-96), men också för att säkra slutspelsplatsen.

05 March

Match mot
Gotlands stolthet

Eos Damlag möter på lördag den 6 mars kl. 16.00 Visby Ladies i den gotländska centralorten. Visby Ladies har gett Gotland en tradition av högklassig basketboll på ön under de senaste 36 säsongerna, så länge har laget nämligen spelat i den högsta serien. De allra flesta åren har laget tagit sig till slutspel, men så kommer det inte bli för Visby i år, de har haft det lite tufft att få ihop spelet med många nya spelare i laget och i höstas var Visby Ladies hårt drabbade av Covid 19 och tappade många träningsveckor.