08 October

Svenska mästarna
besöker Eoshallen

På lördag, 14 oktober, klockan 17 gästas IK Eos av Luleå – de senaste fyra årens svenska mästare. Norrlandslaget är även i år en av favoriterna till mästerskapsbucklan.

Att Luleå Basket har vunnit i flera år beror huvudsakligen på att föreningen under en lång rad år, med hjälp av flera småklubbar, har lyckats skapa en basketkultur i staden. Höken, Vråken och Gammelstad har levererat spelare till dagens ligalag – och det finns många fler exempel på spelare från småklubbar i Luleå som har gått vidare och tävlar på hög nivå.

Importspelare i båda lagen

Luleå har kryddat med flera importspelare (fyra i år) samt landslagsspelarna Anna Barthold och Chioma Nnamaka, så det är ett bra lag som besöker Eoshallen på lördag.

Eos har tvingats byta ut sin amerikanska Talia Walton, som tyvärr inte kunde göra sig själv rättvisa på grund av skada. Ersättaren är troligtvis inte spelklar på lördag. Hon heter Daniela Wallen och är en 179 centimeter lång vingspelare med pass från Venezuela. Daniela har erfarenheter från collegebasket i USA. Hon har varit här i drygt en vecka och väntar på sitt arbetstillstånd.

– Daniela behövs i vårt lag. Vi hoppas på att hon snart får sina papper från Migrationsverket, säger Kevin Taylor Lundgren, Eos coach.

Fokus på defensiven

Eos släppte till för mycket defensivt mot Alvik senast och har ambitionen att skärpa till det på lördag. Tyvärr får Kevin avvara Kajsa Lundahl, ett av lagets viktigaste kort i defensiven. Hon skadade tummen på träning i veckan och kan knappast spela redan på lördag.

– Tråkigt för Kajsa, men vi har flera spelare som kan kliva fram och ta ett större ansvar.

Välkommen till Eoshallen på lördag!

Alla nyheter