09 October

Tre lag från Eos
laddar inför RM

Kommande helg, 13–15 oktober, spelas den första omgången i RM 2017/2018. Eos deltar med tre lag. Glädjande nog representerar allt fler lag klubben i RM och USM. Det är både roligt och utvecklande att tävla mot bra motstånd samt att resa och bo tillsammans.

RM riktar sig till pojkar och flickor som är 15 och 16 år, medan USM är för U17 och U19. Alla lag går vidare från den första omgången. Gruppsegrarna är direktkvalificerade för omgång 3, medan övriga lag tävlar i omgång 2.

RM-debut för Pojkar 03 …

Pojkar 03 åker till Järva utanför Stockholm för att ta sig an Sunderbyn, Täby och Järva. Laget har utvecklats starkt under de senaste åren. Niklas Najafi är en av klubbens mest rutinerade coacher på denna nivå.

– Både jag och laget har sett fram emot det här länge. Att spela RM är lite speciellt, med större inramning och mer press i varje match. Vi ska fortsätta att utvecklas som lag och individer, men självklart vill vi prestera så bra som möjligt redan nu. Vi är bra på att spela tillsammans. Så länge vi gör det kommer vi att få bra resultat.

… och Flickor 03

Flickor 03 reser till Södertälje för att möta flera klassiska klubbar: Arvika, Uppsala, Täby och Södertälje. Det blir fyra tuffa matcher redan den första RM-helgen. Som väntat är tjejerna lite spända inför RM-debuten. Coachstaben, med Christoffer, Lisa och Lojsan, är dock rutinerad.

– Det ska bli riktigt kul. En utmanande helg med fyra matcher mot bra lag. Det är svårt att sätta upp mål redan nu, men vi är övertygade om att vi kan vinna mot alla lag i omgång 1. Det gäller att vi tror på oss själva och arbetar hårt, så kommer både resultaten och framgångarna.

Pojkar 02 inleder i Södertälje

Precis som Flickor 03 spelar Pojkar 02 i Kringelstan. Killarna möter Alvik, Gladan och SBBK. Pojkar 02 tog brons i RM förra säsongen, efter en rafflande semifinalförlust mot Hammarby och seger mot Malbas i match om tredje pris.

Om avancemanget till Final Four i våras var en överraskning för alla utom Pojkar 02, är det annorlunda inför detta RM. Nu har laget blickarna på sig. Killarna har tagit rejäla kliv framåt sedan i våras, och flera spelare har tränat hårt under sommaren. Coacherna Alme och Noel är nöjda med säsongsstarten.

– Alla i laget har höjt sig under de senaste månaderna. Vi är bättre individuellt och som lag. Nu får vi möjlighet att se hur vi står oss mot andra lag i Sverige. Det gäller för killarna att ta en match i taget. Vi har en tendens att vara vår egen största motståndare.

Eos önskar Pojkar 03, Flickor 03 och Pojkar 02 stort lycka till inför helgen. Vi håller er uppdaterade på @eosungdom på Instagram.

Alla nyheter