15 December

Julfest och elitmatcher
på lördag (16/12)

På lördag är det julfest i Eoshallen. Från klocken 14 serveras pepparkakor och glögg. Vi hjälps åt att klä granen och sedan blir det ringdans, levande musik, julklappslotteri, tävling – och två elitmatcher.

Alla barn som fotograferas på dagen får mat om de stannar för att se matchen klockan 14.30. Ica Malmborgs Tuna och Tornahem sponsrar med en läcker portionspasta i olika smaker.

Skadedrabbat herrlag möter Högsbo

Först ut är Herrar elit som tar emot Högsbo från Göteborg. Högsbo är en klubb med bred ungdomsverksamhet. Flera spelare i truppen har fostrats på hemmaplan, vilket ger kontinuitet och stabilitet. Rutinerade Martin Ringström, som har varit landslagsspelare och även haft en karriär i Europa, får mycket speltid och snittar tolv poäng per match. Filip Sjöström och Jacob Johansson är också bra på att göra poäng. Jacob har dock varit skadad och missat några matcher.

Eos har haft en tung höst – och inte blev det bättre i veckan när ytterligare spelare drabbades av skador. Lagkapten Olle Karlsson, Marcus Dahlqvist, Kofi Adanuvor och Tahe Mahmoud har fotskador. Trots motgångarna är coach Jovan Zdravevski positiv inför matchen.

– Vi känner oss som underdogs, särskilt med tanke på skadeläget. Förhoppningsvis kan vi vända det till vår fördel. Det är sista matchen på hemmaplan före jul. Publikstödet gör att jag hoppas på seger. Sedan kan vi fira jul.

Damer utveckling mot serieledaren

Damer utveckling har haft en stark höstsäsong och laget är redan klart för Superettan till våren. Där möts de fyra topplagen i södra gruppen och de fyra topplagen i norra gruppen. I söder är även Wetterbygden, Högsbo och Malbas klara för Superettan.

På lördag tar Eos emot serieledaren Wetterbygden Sparks – det kanske bästa laget i Basketettan dam denna säsong. Wetterbygden är samspelt och har en bred spelartrupp. Dessutom har laget en imponerande snittlängd. Guarden Sarah Beal snittar 18,3 poäng, 3,4 assists och 4,4 steals per match.

– Det är roligt att möta bra motstånd och vi tänker göra det tufft för dem. Vi spelar vårt spel och kliver fram med ett ettrigt försvar, säger Eos coach Shouan Ardalan.

Kom till hallen, julmys och ge Eoslagen extra energi!

Elitmatcher i Eoshallen lördag 16 december
14.30 IK Eos–Högsbo, Superettan herr
17.00 IK Eos–Wetterbygden Sparks, Basketettan Dam

Alla nyheter