19 December

Tuff match lyser upp
i decembermörkret

Ett revanschsuget Damer elit bjuder upp till juldans när Alvik gästar Eoshallen på onsdag (20/12). Uppkast klockan 19. Kom och heja på Eos!

Alvik har haft en bra höst och laget har skickliga spelare på alla positioner. Med spetskompetenser i Klara Lundquist och Paula Juhlin, för att nämna ett par, har Alvik visat att laget är att räkna med för säsongens titel. Den tidigare Eosspelaren Louise Angel är tillbaka på planen efter ett långt skadeuppehåll. Lollo bidrar med längd och styrka under korgarna.

Tung förlust i bagaget

I söndags drog Damer Elit det kortaste strået mot Mark på bortaplan efter två förlängningar.

– Det var en tuff förlust för oss. Vi saknade de avgörande detaljerna och skottprocenten var för låg. När locket ligger på ringen hela matchen för flera spelare samtidigt är det svårt att vinna. Vi fick bara tre dagar på oss för att studsa tillbaka, men tjejerna är revanschsugna, säger Eos coach Kevin Taylor Lundgren.

Målet: att ta kommandot

Det gäller att dra lärdom av varje match. Får Alvik upp tempot och kan spela avslappnat går lagets maskineri igång för fullt på alla positioner.

– Vi måste hitta sätt att störa dem, ta kommandot och visa att vi har chans att vinna även tuffa matcher, säger Kevin Taylor Lundgren.

På onsdag är det sista gången som Georgia de Leeuw drar på sig det gröna linnet på ett tag. Hon ska studera i Tokyo i vår. Vi önskar Georgia lycka till och håller tummarna lite extra för henne.

Välkommen till den sista hemmamatchen på drygt en månad!

Alla nyheter