19 January

Superettanpremiär
– imorgon smäller det

Hemmapremiär i Superettan för Damer utveckling lördag 20/1. KFUM Central står för motståndet och vi väntar oss en riktigt tuff och spännande match. Uppkast 14.30 i Eoshallen.

KFUM Central har en trupp med mycket rutinerade spelare. Josefine von Uthmann är dock den som sticker ut med mycket speltid, många returer och poäng. Hon är ju också välkänd i Eoshallen då hon spelade flera säsonger med Damer elit i Basketligan i det gröna linnet. Förutom erfarenhet har KFUM Central även en längdfördel på plan.

För Eos utveckling är det fortfarande just utveckling som är den främsta målsättningen. Laget visar vilken bredd som finns i truppen och coach Shouan Ardalan fortsätter att sprida ut speltiden och låta alla visa vad de kan. Det gör också att laget spelar ihop sig mer och mer för varje match. Tjejerna är individuellt skickliga och när de spelar tillsammans som ett lag är det svårt för motståndarna att stoppa dem. Det går inte att förutspå vem som ska ha den bästa formen för dagen. I inledningsmatchen på bortaplan var det dock Sofie Ljungcrantz som verkligen visade vilken fin spelare hon är med 17 poäng, 11 returer och 31 i effektivitet. Sofie spelar på lördagen med Damer elit i Uppsala.

Superettan

I Superettan spelar åtta lag under andra halvan av säsongen. De fyra bästa från Norra serien och de fyra bästa från Södra serien från höstens tabell. Matcherna kommer att bli betydligt tuffare och för de som satsar mot Basketligan gäller det att komma etta eller tvåa för att få spela kval mot två lag från Basketligan.

Vi ser fram emot en spännande match och ni vet väl att publiken är den sjätte spelaren på plan.

Kom och heja på Eos utveckling – framtidens spelare!

Superettan dam
Lördag 22/1 kl. 14.30
IK Eos utveckling - KFUM Central
Eoshallen
60 kr för vuxen, 20 kr för student
Gratis för medlemmar

Alla nyheter