24 January

Dubbelmöte i Eoshallen
lördag 27/1 kl. 14.30

Kom till Eoshallen på lördag, för efter dryga fem veckors väntan är det äntligen dags för Damer elit att spela på hemmaarenan igen. På lördag är det dags och vad är väl bättre än att fira med dubbelmöte, då även Herrar elit har hemmamatch. Så man ur huse – det är basketlördag gånger två.

Herrarna är först ut och de får sitt andra möte med Djurgården under loppet av en vecka. Föregående söndag var laget hos Djurgården (och då hade de även spelat mot Alvik under lördagen) och nu är det alltså redan dags att bjuda tillbaka.

Djurgården är ett lag som toppar tabellen i Superettan och som satsar på att få en kvalplats till Basketligan. De är stora och starka, och har flera framträdande spelare. De har även starka kort på coachsidan, med tidigare landslagscoachen Charles Barton i spetsen.

Fler spelare än senast
Det ser dock lite ljusare ut för Eos än senast. Under helgen i Stockholm saknade man bland annat längden i form av Gustav Sundström och på grund av just skador och sjukdom fick killarna resa med en något tunnare trupp än vad som var tänkt. Då kan två tuffa matcher på två dagar sätta sina spår.

– Vi hoppas att vi kan ta med oss något från helgens möte, och nu har vi fler killar att spela på. Gustav Sundström missade helgens match på grund av en hjärnskakning, men är nu tillbaka för spel exempelvis, säger coach Jovan Zdravevski.

Nyförvärv har premiär
Herrlaget har även en ny spelare i truppen, Johan Aasa, som senast kommer från Luleå Steelers. Johan har börjat arbeta i Lund och har just blivit spelklar för premiär här i Eoshallen. Eos önskar Johan välkommen och hoppas på en bra premiär.

Damerna ”kommer hem”
Sedan är det då dags för Damer elit att få ”komma hem”. Efterlängtat för Eospubliken och det bjuds verkligen på tuffast möjliga motstånd, i form av tabelltvåan, Udominate från Umeå.

Udominate är en av de tuffaste motståndarna i årets Basketliga. De har ett stort lag med mycket stark returtagning; eller vad sägs om sex tjejer mellan 180 – 197 cm! Deras två guards, Brianna Kiesel och Tiffany Brown är dessutom snabba som vesslor och har god speluppfattning i högt tempo. Totalt kan laget ställa fyra, ibland fem importer på banan.

Eos ska göra en stark insats
Eos har några förluster i rad och siktar på att göra en stark insats i lördagens match. Det är viktigt för tjejerna att återfå en bra känsla. Senaste matchen i Uppsala hade mer att önska i det defensiva arbetet, något som laget jobbar med på träning under veckan och kommer att lägga stor vikt vid.

– Försvaret måste hela tiden vara på tårna mot ett så starkt lag som Udominate. Returtagningen kommer också att bli viktig. Offensivt har vi inte råd att göra enkla misstag. Med den kvalitet som de har i laget kommer de att straffa oss direkt. Samtidigt har vi visat att vi spelat bra mot topplagen tidigare och i senaste mötet hängde vi med riktigt bra, trots att de tog 51 returer mot våra 29 var det egentligen bara 3 poängs skillnad inför slutminutrarna. Och det var på bortaplan. Det är väldigt skönt att få spela hemma igen. Vi har fyra av fem matcher hemma nu och räknar med att Eospubliken kommer och stöttar oss till viktiga segrar och fina insatser, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Kom till Eoshallen på lördag och heja på oss!

Dubbelmöte
14.30 IK Eos - Djurgården (Superettan herr)
17.30 IK Eos - Udominate (Basketligan dam)

Alla nyheter