27 February

Kamp om femteplatsen
när Visby besöker Lund

Imorgon onsdag (28/2) spelar Damer elit sin sista hemmamatch i seriespelet denna säsong. Gästerna heter Visby Ladies – och det är kamp om femteplatsen som står på spel. Vik kvällen och kom till hallen!

Basketligan dam är synnerligen inne på sluttampen och för våra Damer elit återstår endast tre matcher. Den sista hemmamatchen spelas imorgon onsdag på Lundensisk mark och bIir det vinst har Eos chans att placera sig bättre i serietabellen än någonsin tidigare. Viktig match för alla med ett hjärta som dunkar för grönt!

I lördags (24/2) kunde Eos besegra Norrköping Dolphins så det blir inte många dagars vila för spelare och coacher att ladda om för nästa dust.

Två spelare i veckans lag – firma Mosely & Wallen

Helgens match var en uppvisning i fina offensiva kvaliteter som finns i importspelarna Brene Mosely och Daniela Wallen som gjorde 32 respektive 31 poäng. Välförtjänt blev båda nominerade till Veckans lag på basketligandam.se. Men det är på sin plats att även uppmärksamma de defensiva kvaliteter som gör att spelet lossnar. Kajsa Lundahl och Louise Noaksson sätter ribban och ser till att laget håller ihop. När det defensiva spelet är tillräckligt aggressivt lyfter Eos och då får motståndarna svårt att få i tillräckligt många bollar. Nu kommer Visby Ladies på besök och de är ett stort lag med långa spelare som tar många returer, så det är upp till bevis om Eos ska kunna kontrollera tresekundersområdet.

– Med undantag för lördagens tredje quarter har vi spelat ett bra försvar senaste matcherna, så det hoppas jag att vi kan göra i 40 minuter på onsdag. De har två bra skyttar och kan ställa fyra importer på banan så vi måste orka hålla emot hela matchen. Visby har visat att de kan spela bra på bortaplan dessutom med en vinst mot tabelltrean Alvik. Våra tjejer går i skola eller jobbar på dagarna så det är lite tuffare med match mitt i veckan, men vi är hungriga på femteplatsen och vi är ett offensivt lag, så stämmer försvaret kommer vi förhoppningsvis ha goda möjligheter att bjuda Eoshallen på fin underhållning, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Efter onsdagskvällens match har Eos damer elit två bortamatcher kvar i seriespelet innan det är dags för slutspel.

Go Green!

Förutsättningar för kval och slutspel
Placering efter grundserien avgör hemmaplansfördel i slutspelet. De åtta bästa lagen i Basketligan går till ett rakt slutspel (kvarts-, semi- och final). Bäst av fem matcher gäller förutom kvartsfinalerna som spelas bäst av tre matcher. De bäst placerade lagen har hemmaplansfördel i en eventuell avgörande match. De lag som placerar sig på plats 9 och 10 plats spelar Basketligan kvalserie mot de två bäst placerade lagen i Superettan dam. Basketligan kvalserie spelas med dubbelmöten. De två främst placerade lagen i kvalserien är kvalificerade för nästa års Basketliga.

Onsdag 28/2 kl. 19.00
IK Eos – Visby Ladies
Basketligan dam
Eoshallen, Lund

Veckans lag (V8)
• Brene Mosely, IK Eos
• Heather Butler, Uppsala Basket
• Daniela Wallen, IK Eos
• Chelsea Poppens, Telge Basket
• Alexis Hyder, Mark Basket

Läs mer om Veckans lag

Alla nyheter