01 March

Game day på lördag:
Eos möter Wetterbygden

På lördag (3/3) står Wetterbygden Stars för motståndet i Superettan herr. Det är ett jämnt lag med många kvaliteter som kommer till Lund. Snabb och underhållande basket väntar för dig som besöker Eoshallen i helgen.

I området kring Vättern, som kallas för Vätterbygden, har basketen ett starkt fäste och det har funnits en gedigen ungdomsverksamhet och flertalet framgångsrika klubbar under många år. Spelare som Dennis Aulander och Torbjörn Gerhke hade stora framgångar för svenska landslaget och jodå – de kommer från trakten. I nutidens elitverksamhet spelar både herr- och damlag i Superettan med aspirationer på att ta sig till respektive Liga.

Herrtruppen har en stark och bred stomme med flera stora spelare. Franco Kouagnia och Waly Niang är de två stora centrarna (över två meter) som kommer bli tuffa för Eos att matcha upp. Guim Exposito är den stora forwarden som har bra procent på både tvåor och treor och han snittar också flest poäng. Albert Masllorens är även en kraft att räkna med och bakom dem alla finns spelmotorn och guarden Carlos Calvo.

Tuffa matcher kräver stort hjärta!

– Vi vet att de har en bred trupp och att det kommer bli en tuff match. Förhoppningsvis blir det snabb och rolig basket och det är kul för oss att möta topplag, vi har allt att vinna. Vi kommer att göra allt vi kan och spela så bra som möjligt och med ett stort hjärta, säger lagkapten Olle Karlsson inför mötet.

Eos har inte samma längd som motståndarna och kommer att behöva spela ett tufft försvar och fokusera på returer. Det kommer att kräva bra samarbete och ett enat försvar så att laget kan få igång sitt eget snabba spel.

– Det är sex matcher kvar för oss denna säsongen och detta är kanske den tuffaste. Men vi är på hemmaplan och hoppas på publikens kraft som sjätte spelare. Planen är att vi ska fokusera på vårt eget spel. Visst har de stora spelare som tar många returer på flera positioner, men det viktigaste är att vi gör det vi är bra på och att vi gör våra egna saker bra, säger Jovan Zdravevski, head coach.

En grön – en vit... kom till hallen på lördag och heja på oss!

Superettan herr
Lördag 3 mars kl. 14.30
IK Eos – Wetterbygden Stars
Eoshallen

Alla nyheter