12 March

Säsongens sista kamp
är en het derbymatch

På onsdag (14/3) kl. 19.00 är det derbydags. IK Eos utveckling bjuder upp till en sista kamp i Superettan dam. För motståndet står Malbas. Det är två unga och talangfulla lag som möts i Eoshallen. Klart att båda lagen vill vinna mot sin närmaste granne.

Det finns stor chans att det blir en spännande avslutning på serien för både Eos och Malbas, och det brukar kunna komma lite extra publik när även motståndarna har nära – det hoppas vi på.

Lagen ligger båda två i botten av Superettan, men bara att nå dit har varit en sportslig framgång för de båda Skånelagen, som har spelat bra mot de tuffa lagen Högsbo och Wetterbygden. De två sistnämnda lagen har dessutom haft som mål att gå vidare till Basketligan Dam.

Malbas coachas av rutinerade Fredrik Vannestrand som har har fått ihop laget bra under säsongen, där Eos-tjejerna framför allt måste hålla koll på Evelina Svensson och Katarina Petrov som gör poäng på många olika sätt och därför är extra farliga.

Imponerande bänk

Eos coach Shouan Ardalan vill nog gärna se ett liknande resultat som i höstas i Malmö, då Lundalaget vann med 8 poäng. Shouans och Eos stora fördel är att det är många som kan avsluta och att det därför inte bara går att hålla koll på några enstaka spelare. Eos har en imponerande bänk och det märktes tydligt i lördagens match mot Fryshuset, där coachens lyxproblem var att kunna spela alla tjejer utan att ändra matchbilden.

Eos vann i lördags mot Fryshuset hemma med 7 poäng, dagen efter mötte Malbas samma Fryshuset och vann med 3 poäng och även tidigare under våren har resultaten varit likvärdiga, så det är upplagt för en jämn match.

Varmt välkomna att fira säsongens sista match med våra unga hjältar!

Superettan dam
Onsdag 14/3 kl. 19.00
Eos utveckling–Malbas
Eoshallen

Alla nyheter