11 April

Derby på lördag (14/4)
– herrarna äntligen hemma

Nu är det dags för Herrar elit att spela på hemmakorgar igen. Över en månad har gått sedan lagets senaste match i Lund. Eospubliken kan glädja sig åt att två Skånederbyn i Eoshallen avslutar Superettan Herr denna säsong.

På lördag är det Malbas som står för motståndet – och det är ett Malbas som imponerade så sent som förra helgen genom att ta två poäng mot Trelleborg i Heleneholmshallen. Det var en stark insats av Malmölaget så här mot slutet av säsongen.

Trio med hög träffprocent

Malbas har killar som gillar att göra poäng, eller vad sägs om tre spelare på 20 poäng eller mer mot Trelleborg. Stefan Alavuk, Kasper Hagberg och Gustav Claesson noterades för 20, 22 respektive 21 poäng. Laget som helhet har hög procent på både tvåor och treor och tar dessutom många fler returer än motståndarna, vilket är något som Eos måste se upp med.

Hemmalaget kommer också från en fin insats den gångna helgen. Gustav Sundström började bra med nio snabba poäng och fem steals första fem minuterna, men Högsbo lyckades till slut styra matchen mot seger. Lagkaptenen Olle Karlsson gjorde också en stabil insats.

Bäst i Skåne – målet hägrar

– Vi tog för få returer i Göteborg. Högsbo vann denna statistik med 53–37. Då är det inte konstigt att vi bara har 7 straffkast mot deras 23. Malbas är ett lag som kan göra poäng, så vår uppgift är att göra det så svårt som möjligt för dem och inte släppa till enkla returer under vår egen korg. Vi har två derbyn kvar och målet är att bli bästa Skånelag i serien, säger Jovan Zdravevski, Eos coach.

Kom till hallen och heja fram herrlaget!

Se tabellen här

Superettan Herr
• Match: IK Eos–Malbas
• Datum och tid: lördag 14/4 kl. 14.30
• Plats: Eoshallen, Arkivgatan 32
• Inträde: 60 kr vuxen, 20 kr student, medlem gratis

Alla nyheter