18 April

Skånefinal på lördag
i Superettan Herr

Herrar elit tar på lördag (21/4) emot Trelleborg i matchen som blir årets Skånefinal i Superettan. Det är sista matchen på säsongen och den spelas hemma i Eoshallen.
– Vi hoppas på mycket publik och tryck i hallen, säger lagkapten Olle Karlsson.

Det har varit en lång säsong i Superettan Herr, men nu spelas de sista omgångarna och Eos herrar får avsluta på hemmaplan inför en spänd Eospublik. Målet är att bli det bästa Skånelaget när slutsignalen ljuder och då krävs vinst för Eos. En riktigt spännande avslutning väntar alltså på lördag!

Skåne har haft en god representation i Superettan med totalt tre lag; Eos, Malbas och Trelleborg. Det har varit tuffa matcher i serien med hela tre toppklubbar som siktat på att ta sig upp till Ligan på någon av de två platser som finns. Det är inget kval till Basketligan Herr till nästa år; Köping Stars är klara för spel i högsta serien medan det avgörande slaget för Djurgården och Wetterbygden sker på söndag.

Skånefinal avslutar säsongen i Lund

Eos och Trelleborg har varsin vinst inbördes och senast man möttes var i februari i Trelleborg. Det var en poängrik match som Trelleborg kunde vinna med 105-88. Superettans två bästa poängplockare visade då sin vilja att göra poäng då båda gjorde över 30 pinnar. Justin Berry snittar 22 poäng och John Fitzgerald 21,7 poäng i Superettan totalt. Trelleborgsfostrade Jordan Gerami Lou är dessutom näst bäst i assistligan och snittar 7 assists per match.

Eos kommer till match med revanschlusta och med ett styrkebesked i förra veckans möte med Malbas. Laget spelade tillsammans och kontrollerade matchen från början. Gustav Sundström var i princip felfri i målprotokollet och kunde peta i 27 poäng på strax över 21 minuter. Marcus Dahlqvist gjorde också en bra insats.

Avslut på hemmaplan borgar för basketfest

Lagkapten Olle Karlsson är riktigt laddad inför matchen och hoppas på mycket publik och tryck i hallen.

– Det ska bli jättekul att få spela säsongens sista match i Eoshallen. Vi kommer att sätta hög press och diktera tempot. Det kommer bli rolig basket där vi springer mycket och där alla spelare i laget är med både i försvar och anfall. Snabba passningar, högt tempo – det kommer bjudas på basketfest, så kom igen nu fyller vi hallen, säger Olle Karlsson.

Var med om Skånefinalen och heja på oss!

Se tabellen här

Superettan Herr
• Match: IK Eos–Trelleborg
• Datum och tid: lördag 21/4 kl. 14.30
• Plats: Eoshallen, Arkivgatan 32
• Inträde: 60 kr vuxen, 20 kr student, medlem gratis

Alla nyheter