19 April

Easy basket-säsongen
avslutas i Kristianstad

Säsongen lider mot sitt slut för flera grupper, åtminstone när det gäller matchspel. För våra Easy Basket-lag är det dags för sista sammandrabbningen på lördag och då åker lagen till Kristianstad för att spela matcher mot bland annat några nya lag. Eos representeras i helgen av tre mixade lag med pojkar födda 2009 och 2010 och flickor födda 2008, 2009 och 2010.

Denna gången har Simona Bartkova samordnat resan och uppbackning med coachandet får hon av Nina Faleborn. Tanken är att det blir lite mer av en utflykt när resan är längre än vanligt. Barnen får ett enklare mellanmål och frukt och massor av roliga matcher förstås. Det är första gången i år som Kristianstad fått tillräckligt med anmälningar för att anordna omgången.

– Det är viktigt för Skåne att vi kan ha föreningar som anordnar Easy Basket på olika orter. Då blir det mer spridning på resorna och fler barn som får möjlighet att spela. För många spelare är det bland det allra roligaste att få vara med på en EB-omgång, säger Simona Bartkova.

Ledare och föräldrar hjälps åt

Simona är själv damlagsspelare, arbetar på kansliet samt coachar tre lag i föreningen bland annat. Nina Faleborn är kanske den som är inblandad i flest olika delar av föreningen då hon spelar själv i Damer U, coachar, är matchfunktionär, jobbar aktivt med Lundaspelen och mycket mer. Denna helgen har de tre lag att ta hand om tillsammans.

– Vi försöker hjälpas åt bland coacherna och får även hjälp av föräldrar för att kunna ha så många tillfällen med EB som möjligt. Det är inte svårt att hjälpa till att vara ledare under en Easy basket-omgång eftersom alla barn ska spela lika mycket. Då gör man ett bytesschema innan och behöver bara följa det och sedan är resten positiv energi till spelarna. Det är så klart olika avstånd mellan städerna då omgångarna anordnas, men kan man lösa resorna kommer vi kunna ha omgångar över hela Skåne lite oftare nästa säsong, samt ännu fler tillfällen om det går. Det hoppas jag på, säger Simona.

EB säsongen 2017/2018
14 omgångar på hösten och 14 på våren
Arrangörer: Äli, Svedala, Malbas, Lobas, KFUM Kristianstad, Eos

Läs mer om Easy Basket

Alla nyheter