15 May

Basketfestival i Göteborg
med 150 Eosdynamiter

Efter fyra intensiva dagar med mycket basket, glädje, hejaklackar, dans, medgångar och motgångar, landade närmare 150 spelare, ledare och föräldrar återigen i Lund på söndagen (13/5).
 
Lagen åkte runt om i Göteborg och spelade 68 matcher under fyra dagar. Eos ställde upp med totalt 12 lag och allra bäst gick det för F06 och F04 som båda nådde semifinaler mot bra motstånd.

Energi och glädje

HU19 hade två lag med, men egentligen var få spelare i rätt ålder och då blir det naturligtvis tuffare. Det blev inte så många vinster, men killarna visade energi precis hela turneringen; både på och utanför planen. Sann Eosglädje.
 
Pojkar 03 hade också två lag på plats och började gruppspelet alldeles lysande med bara vinster. Indelningen var två jämna lag där det spelades bra basket och lagen gick in i gruppspelet med en skön känsla. Det ena laget förlorade direkt mot danskt motstånd. Det laget vann senare hela turneringen. Vita laget vann sin första slutspelsmatch, men det tog slut efter en jobbig match mot Alvik.

Nya matchdräkter helgen till ära

Flickor 03 passade på att införskaffa helt nya matchställ till turneringen och de försvarade Eos färger galant. Tjejerna spelade bara jämna matcher och vann två matcher i gruppspelet. Sedan var det dags för ett hett Skånederby mot Helsingborg låååångt söder om Göteborg. Den slutade med grön vinst. Mot Blackeberg tog det dock slut för tjejerna som spelade bra och matchen var riktigt jämn länge.
 
Pojkar 04 var laget som överträffade förväntningarna och gick hela vägen till kvartsfinal. Det var tre jämna matcher i gruppspelet där de lite onödigt förlorar sista matchen mot Fryshuset. I slutspelet flyttar killarna in i Lundbystrand på lördagen och vinner match efter match. Tidigt på söndag morgon är det återigen Skånederby i kvartsfinalen mot Lobas och då tar energin tyvärr slut.

Dubbla serier ger många matcher

Flickor 04 ställde upp i två kategorier; födda 03 och födda 04. De båda gruppspelen gick tjejerna igenom obesegrade och sedan fick alla en dag de sent ska glömma. Dubbla segrar i 03-kategorin, där de vinner med 3 poäng mot Fryshuset och Blackeberg och mellan det hann tjejerna med att slå Hörsholm med 4 poäng i 04-kategorin. Det blev ett resande fram och tillbaka mellan hallarna. Dagen tog också ut sin rätt när det sent på kvällen var dags att möta Spånga i kvartsfinal. Mat och återhämtning hanns inte med ordentligt och då fanns det inte mycket ork kvar. Förlust med 1 poäng blev det mot Spånga och i semifinalen mot Högsbos Flickor 03 blev det en övermäktig uppgift.
 
Pojkar 05 var indelade i två lag. I gruppspelet vann det ena laget två matcher och det andra en match. Kul för killarna som verkligen fick spela mot internationellt motstånd med italienska, norska, tyska och några nya svenska lag. Gröna laget gick till A-slutspel och fick spela mot duktiga Malbas direkt och då fick de se sig besegrade. Vita laget tog tre stabila segrar i B-slutspelet, men söndagens match mot Högsbo var jämn och tyvärr var det inte Eos som vann på slutet. Däremot kan det inte ha funnits många i Göteborg som spelat mer basket än de här killarna. När de inte spelade organiserad match så var det pick-ups på skolgården från tidigt till sent.

Utveckling och bra känsla

Flickor 06 hade två jämna lag med och flög fram i gruppspelet. Efter att Gröna laget förlorat första matchen mot BMS så var det bara stora vinster. Tyvärr innebar den där förlusten att lagen mötte varandra direkt i gruppspelet. Det blev det Gröna laget som vann och efter att ha vunnit en jämn match mot Ullern blev Alvik för tuffa i semifinalen.
 
– Summeringen efter helgen är alltså ingen finalplats detta året, men det blev många jämna och tuffa matcher som utvecklar oss. Än en gång visar alla spelare och ledare vilken stark känsla det finns i klubben. Alla tar hand om varandra och visar respekt mot medspelare, motspelare och alla funktionärer. Vi åkte hem igår med en bra känsla efter en bra turnering och nästa år skall vi vara ännu fler som åker! Slutligen ett stort tack till alla fantastiska ledare som under fyra dygn arbetar stenhårt på att våra ungdomar ska ha roligt, utvecklas och få den allra bästa upplevelsen med sig hem, säger Per Berntson.
 

Alla nyheter