25 May

Eoshallen stängd på grund
av omfattande vattenskada

Under torsdagskvällen (24/5) började vatten forsa in på golvet i Eoshallen och trägolvet har därför drabbats av omfattande vattenskada. Det är osäkert i nuläget när hallen åter kan komma i bruk. Ett stort tack riktas till medlemmarna som ryckte in och hjälpte till!

Alla ledare som har träningstider inbokade uppmanas av kansliet att be spelarna ta med kläder för utomhusbruk. Förhoppningen är att man ska kunna lösa sina träningstider med annan träning. Hallen kommer att vara öppen och det finns vatten och toalett. Gymmet är också öppet som vanligt.

I nuläget påbörjas en installation av en avfuktningsanläggning i hallen för att torka ut den skada som blivit. Det går inte att bedömma hur långvarigt arbetet kommer att vara, men information kommer att komma ut så snart kansliet får den. Eos uppmanar även alla medlemmar att sprida informationen till de som berörs.

Det gick mycket fort

Det var på torsdagen (24/5) informationen kom om en vattenläcka på Arkivgatan. Den berörde då inte Eoshallen och kommunen behövde inte stänga av vattnet i anläggningen. På kvällen var Matilda Edrén och Nina Faleborn i A-hallen för att träna skott när de plötsligt upptäckte att vatten började rinna in på golvet från pannrummet.

– Matilda såg att det kom vatten från pannrummet in i hallen och sedan gick det jättefort. Nästan halva hallen var snart täckt av vatten. Medlemmarna på plats ryckte genast in och vi var ett stort gäng som hjälpte till. Tillsammans med vaktmästare Peter stannade alla kvar i timmar för att torka golvet, säger Nina Faleborn, spelare i ett av Eos förbundsserielag.

Naturligtvis spred sig oron snabbt bland medlemmarna och idag fredag (25/5) är golvet alltså avspärrat för att påbörja avfuktning.

Svårt att bedömma omfattningen

– Det har blivit ganska många timmars jobb. Vi har flyttat hela läktarsektionen för att komma åt golvet bland annat. Dessutom vet jag att många spelare är ledsna för att de inte kan träna samt att de är oroliga för vad som händer nu. Just nu kan man dock inte bedömma omfattningen av skadorna, säger Peter Björkman, vaktmästare på Eoshallen.

Alla nyheter