06 August

Ny verksamhetsledare
för Eos Fritidsklubb

Nu stundar äntligen en ny säsong och med den många nya ansikten i föreningen. Idag måndag (6/8) hälsar vi extra varmt välkommen till Simon Bentzen som är ny verksamhetsansvarig för Eos Fritidsklubb. Välkommen Simon!

Hej Simon. Välkommen till Eos. Våra medlemmar är så klart nyfikna på vem du är. Berätta.

– Tack så mycket. Jag är i grunden utbildad barnskötare och har arbetat med barn i lite olika åldrar de senaste 10 åren. Senast kommer jag från Norge (Lilleström, ca 10 minuter från Oslo) där jag varit sedan 2011 och där har jag haft olika uppdrag, men främst som basledare eller verksamhetschef. I Norge börjar man skolan som 6-åring och barnen där var de som gick i första till sjätte klass. På Eos Fritidsklubb går barnen i fyran till sexan.

Vad vet du om Eos?

Jag är född i Kristianstad och uppvuxen i Lund, så jag är inte ny i stan. Jag hängde en del på Eoshallen när jag växte upp eftersom jag hade basketspelande vänner. Och så känner jag till Lundaspelen förstås.

Har du inte själv spelat basket då?

– Nej, jag har sportat mycket men mest har jag spelat badminton och innebandy. Sedan är jag snabb och gjorde två bra säsonger för LUGI Vikings i amerikansk fotboll. Det var också jättekul.

Eos Fritidsklubb har stort fokus på värderingar, men även på fysisk aktivitet – hur ser du på det?

– Det var den kombinationen som gjorde att jag verkligen ville komma hit. Det som får mig att brinna är kommunikationen med barnen. Att få se hur de utvecklas och att få följa med på den resan. Jag lär mig så mycket av barnen och det utvecklar mig som människa och ger energi. Varje dag är ny. Ibland är det lite tyngre och då löser vi det. Oftast har jag ett väldigt roligt och glädjefullt uppdrag. Fysisk aktivitet tror jag väldigt mycket på. Barnen behöver röra på sig – alla behöver röra på sig – och det borde alltid finnas möjlighet till det.

Tusen tack och återigen – välkommen till Eos-familjen!

Alla nyheter