20 September

Premiär för Superettan H
– fredagsfest i hallen 21/9

På fredag 21 september kl 19.00 är det dags för säsongspremiär i Eoshallen! Eoshallen som, efter vattenskadan i maj under sommaren har fått ett alldeles nytt golv och en ny design, som vi hoppas skall inspirera både hemmalaget och motståndarna till bra prestationer. Motståndarna är Trelleborg Pirates så ladda för Skånederby!

Golvet har kommit på plats tack vare ett bra arbete av vår danska samarbetspartner Al-Sö Sportsbyg, som på ett fantastiskt sätt har arbetat hela sommaren med att lägga golv och att måla linjer, väggar och annat. Dessutom har Sparbanksstiftelsen Finn och Kultur & Fritid Lund bidragit ekonomiskt så att kostnaden för Eos blev något lägre.

Det blir invigning av golvet 18.45, men kom redan 18.00 och gå ”golv-rundan”, mingla och träffa alla som du saknat under sommaren.

Säsongen 2018–19 börjar precis som säsongen 2017–18 slutade, nämligen med ett lokalderby i Superettan mellan IK Eos och Trelleborg Pirates. För exakt 5 månader sedan vann Eos mot Trelleborg, men på fredag är det ny match, med delvis nya laguppställningar.

I Eos hittar vi denna säsong nya namn som Andreas von Uthmann, som senast representerade Djurgården, men som dessförinnan spelat med Luleå i Basketligan. Andreas är en välskolad spelare som passar in överallt. Han har ett mycket högt Basket-IQ som gör att varje coach vill ha honom i laget.

Ny är också Gustav Claesson, som vi tidigare sett i Eoshallen när han har representerat Malbas och Helsingborg. I år spelar Gustav i Eos och då är det vi som får nytta av hans starka jobb under korgarna i båda ändar av planen.

Ett tredje nyförvärv är Timmie Andersson, som tar steget upp till Superettan från Lobas, där han varit en tongivande spelare under flera säsonger. Timmie är en bra skytt och arbetar dessutom hårt, så det känns bra att han satsar på basketen!

Vår fjärde spelare ”utifrån” är Erik Nilsson, som återvänder till Eos efter ha spelat just med Trelleborg förra säsongen. Erik har utvecklats mycket de senaste åren och blir ett bra tillskott.

Ny coach är Christoffer Henriks, som efter att ha coachat Herrar U och assisterat i Superettan nu tar steget fram som head coach. Christoffer hade en räv bakom varje öra som spelare och det lär han ha även som coach, och det ska bli intressant att se hur laget utvecklas under året. Christoffer tar även med sig några spelare upp till herrlaget från U-laget från förra året, där Markus van Amersfoort är med i laget redan på fredag.

Trelleborg har också några nya spelare i laget, men har inte haft truppen klar förrän ganska sent. Klart är i alla fall att Änis Ben Hamida är spelklar igen efter sin skada förra säsongen. Han är stabil och rutinerad och väldigt bra för laget. Rutinerade är också John Fitzgerald och Tadas Kvederavicius som båda tillhör toppspelarna i serien och coach Ali Lou brukar alltid få sina lag att prestera på hög nivå!

Eos gröna garde

Om Du tycker det är kul att se på Basket i Eoshallen och vill stötta IK Eos kan du bli medlem i ”Gröna Gardet”. Då får du fritt inträde till alla matcher, fika i kiosken och dessutom vid 10 tillfällen under säsongen i samband med matcher bjuds du in till ett intressant föredrag, får höra coachens game plan och har möjlighet att snacka basket med andra basketintresserade. Om du vill bli medlem i ”Gröna Gardet” betalar du 2.000:- till Eos bankgiro 269-2499. Skriv ditt namn i meddelandefältet.

Välkommen till en ny säsong – Heja på oss!

Seriepremiär Superettan Herr
Fredag 21 september
IK Eos–Trelleborg Pirates

18.00 "Golv-runda" – tipsrunda
18.15 Bleckhornen spelar
18.30 Uppvärmning i hallen
18.45 Invigning
19.00 Uppkast!

Alla nyheter