10 October

Skimrande höstlördag
och Rosa oktober-basket

På lördag (13/10) kl. 14.30 höjer sig ett Rosa oktoberskimmer över Eoshallen då det är dags för Damer elit att spela match igen. Denna gång står Visby Ladies för motståndet och matchen är en del i Rosa oktober – insamlingskampanjen där Svenska Basketligan Dam hjälper till att stödja Bröstcancerfonden och forskningen för bröstcancer.

Visby Ladies är ett stabilt lag och har under en lång rad år spelat i landets högsta serie, en prestation som är värd all respekt, speciellt med tanke på att det inte finns så många basketklubbar på Gotland. I Visby finns i alla fall en basketkultur som lever kvar, och när det skulle rekryteras ny coach för året föll valet på den erkänt skicklige Eivind Möstl, som tidigare coachat både landslaget, vunnit SM och coachat i Europacupen.

Tre amerikanska importer

Visbys ryggrad i år består av tre amerikanska importer, som alla är nya på svensk mark och samtliga är spänstiga och starka. Dessa amerikanskor har kompletterats med bland annat Janeli Lilleallik, estländsk landslagsspelare som senast sågs i Oskarshamn, och Jonna Raflund, som flyttat till Visby för spel där efter Malbas-perioden.

Visby har bara spelat en match i årets serie, mot Dolphins hemma. Den matchen förlorade hemmalaget med 9 poäng. När Dolphins gästade Eoshallen i premiärmatchen förlorade hemmalaget Eos med 3 poäng. Matematisk beräknat kan det alltså bli en jämn match.

Eos har mer att ge

Nu är ju inte basketboll matematik, utan det gäller att Kevin och Knubbes tjejer får ihop spelet inför varje match. På pluskontot senast mot Mark var att laget spelade bättre och bättre ju längre matchen led. Ida Tryggedsson Preetzman var dominerande offensivt och blev också uttagen till ”veckans lag”.

– Jag tycker att vi gjorde en bättre match mot Mark än i premiären. Men vi är långt ifrån nöjda. Vi har en mycket högre högstanivå och jag hoppas att vi kan lyfta oss ännu ett snäpp mot Visby, säger Kevin Taylor Lundgren.

Mot Mark släppte Kevin också in två debutanter i högsta serien. Både Felicia Dourva och Julia Nyström fick speltid och gjorde det bra och visade ingen större respekt, vilket gladde hemmapubliken.

Om du inte kan komma på lördag men ändå vill stödja ”ROSA OKTOBER” kan du skicka ett bidrag via Swish till konto: 123 385 01 38. Skriv ”ROSA” i meddelandefältet.

Stötta Eos och dambasket oavsett var du är i världen

Med lördagens möte dröjer det ända till 3 november innan Damer elit spelar på hemmaplan igen, men...

Du vet väl att du kan se alla matcherna i Svenska Basketligan Dam via Webb-TV? Du vill väl inte missa någon av damernas bortamatcher?
Du kan även se alla de andra lagens matcher och hela slutspelet!

För att se matcherna beställer du en kod ifrån Eos. Betala in 499:- på Eos bankgiro 269-2499 eller Swisha till 123 385 01 38. Uppge ditt mobilnummer så får du tillbaka koden via SMS. Samtidigt som du beställer en kod, så stödjer du Eos Basket, både ekonomiskt och som supporter!

Välkommen på lördag – skimret börjar 14.30!

SBL dam
Eoshallen, Arkivgatan 32
Lördag 13 oktober kl. 14.30
IK Eos - Visby Ladies

Alla nyheter