13 December

Öppet hus för basketsugna
med funktionsvariationer

På söndag (16/12) är det Prova-på-dag för Dig med funktionsvariation. Kom till Eoshallen och testa på basket tillsammans med spelare och ledare. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna. Ett bra tillfälle att träffa andra basketsugna och vem vet – kanske är det sporten för just Dig.

Mellan kl. 10.00 och 11.00 står portarna öppna för Dig som vill prova på. Ta gärna med inneskor och träningskläder.

Om Funktionsvariationslaget

För andra säsongen i rad har Eos ett basketlag för Dig med funktionsvariation. Alla är välkomna och det var damlagsspelarna Kajsa Lundahl och Simona Bartkova som själva tog initiativet till att starta ett nytt lag i föreningen. De spelar själva i högsta ligan, SBL, brinner för basket och är erfarna ledare som tycker att alla ska få möjligheten att spela.

– Det fanns inget lag i hela Skåneregionen för de med funktionsvariation och basket är en väldigt bra sport på många sätt. Det handlar om koordination, glädje och laganda, men också att det är en bra fysisk nivå där de flesta kan vara med, säger Simona Bartkova.

Ledartrio med stort engagemang

Ganska snabbt tillkom före detta Eosspelaren Maja Nilsson som ledare och laget tränar en gång i veckan. Under säsongen 2018/2019 fick Kajsa Lundahl andra uppdrag som tog för mycket tid, men snabbt kom en annan damlagsspelare in i bilden; Louise Angel. Louise är Eosspelare sedan barnsben och just nu är hon dessvärre skadad, men hon har synts i elitbasketen under flera år i Sverige. Det är alltså den stabila ledartrion Simona, Maja och Louise som på torsdagar öppnar dörrarna för laget på Vårfruskolan i Lund.

– Vi vill gärna ha fler spelare i laget så vi hoppas att många kommer på söndag. Vi har skickat inbjudan till skolor och andra verksamheter och hoppas även att Musikhjälpen kan nämna oss i radion. Så vi passar också på att uppmuntra alla Eosmedlemmar att stötta Musikhjälpen som är i Lund i veckan med temat Alla har rätt att funka olika, säger Louise Angel.

Stötta Musikhjälpen

Prova på Basket
Söndag 16 december kl. 10
Eoshallen, Arkivgatan 32
Ledare: Louise, Maja, Simona

Alla nyheter