09 January

Farlig tabelljumbo
gästar Eoshallen

På lördag den 13 januari kl 14:30 välkomnar vi Göteborgslaget Högsbo till Eoshallen. Detta är det andra av tre möten mellan lagen den här säsongen, där Eos redan knipit en övertygande vinst på bortaplan i november med slutsiffrorna 101–75.

Det har varit en tuff säsong för Högsbo i Superettan. Göteborgarna vann sin säsongspremiär mot Luleå Steelers men har efter det förlorat 13 raka och ligger därmed sist i tabellen, tillsammans med just Luleå. Det betyder däremot inte att de är ofarliga då de spelat jämnt med både Djurgården och AIK på bortaplan. Laget leds av Helsingborgsbekantingen Filip Sjöström, som snittar 18 poäng och 8 returer per match, båda karriärbästa. Håll även ögonen på Olle Andersson och Olof Lennartsson som båda är vassa trepoängsskyttar och skjuter bättre än 40 procent från långdistans.

För Eos del blir det första matchen på hemmagolv under 2019. De senaste fyra matcherna har varit mot Stockholmslag, vilket resulterat i två vinster och två förluster. Lundalaget ligger nu på tredjeplats i en allvarligt haltande tabell där vissa lag har spelat 15 matcher och andra så få som tio. En vinst på lördag skulle göra att Eos allvarligt flämtar Alvik i hälarna i kampen om andra plats i serien.

Vi hejar på Eos!

Alla nyheter